Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σκουρτόπουλος: «Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα»

Σκουρτόπουλος: «Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα»

skourtopoulos ethniki

Η FIBA έκανε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Εθνική Ελλάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της για την κλήρωση αλλά και για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η Εθνική στη διοργάνωση.

«Ήταν μία θετική κλήρωση. Θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ δυσκολότερους αντιπάλους. Η Βραζιλία είναι μια παραδοσιακή νοτιοαμερικανική δύναμη. Δε γνωρίζουμε ακόμα το ρόστερ, αλλά περιμένουμε μια ομάδα που παίζει ένα γρήγορο και εντυπωσιακό παιχνίδι. Το Μαυροβούνιο είναι μια πολύ γνωστή ομάδα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια σκληρή ομάδα, νεανική και με μεγάλο κίνητρο. Τέλος, η Νέα Ζηλανδία είναι παραδοσιακά μια ανταγωνιστική και πολύ μαχητική ομάδα, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε οποιονδήποτε δεν τους προσέξει. Το πρώτο πράγμα είναι να έχουμε ένα υγιές και πλήρες ρόστερ και τότε θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα» δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και συμπλήρωσε:

«Στόχος, ανεξάρτητα από τους αντιπάλους μας, είναι να παρουσιάσουμε την ομάδα έτοιμη για οποιαδήποτε πρόκληση από την αρχή της εκδήλωσης. Πιστεύω ακράδαντα ότι αν έρθουμε στο επίπεδο όπου όλοι πιστεύουμε ότι ανήκουμε, θα έρθει η πρόκριση από τον πρώτο γύρο και η ομάδα μας θα προσπαθήσει για την καλύτερη δυνατή συνέχεια».

Στο αφιέρωμα της FIBA συμμετείχε και ο Νίκος Γκίκας.

«Η κλήρωση είναι πολύ καλή για μας. Ο στόχος είναι η πρώτη θέση. Η ομάδα μας είναι γενικά πολύ καλή, με τον Γιάννη και όλους τους υπόλοιπους. Είναι η ευκαιρία μας να πετύχουμε κάτι μεγάλο.

Ονειρευόμαστε πάντα ένα μετάλλιο για την Ελλάδα. Όλοι οι παίκτες βοηθήσαμε, θα έχουμε το δικαίωμα σε ένα μετάλλιο, αν αυτό έρθει για τη χώρα μας. Ο Γιάννης θα έρθει σίγουρα. Πρώτον, γιατί αγαπά την Εθνική Ομάδα και δεύτερον, γιατί είναι τέτοιο τουρνουά, που πάνε όλοι. Θα είναι εκεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…