Ο Απόλλων Καλαμαριάς δίνει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής και στο θέμα της σωστής διαχείρισης των αθλητών του. Με κεντρικό ομιλητή τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή, Γιώργο Παυλίδη, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο που αφορούσε το αντι-ντόπινγκ και την γενικότερη προστασία των καλαθοσφαιριστών στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Παρόντες στην συνάντηση που έγινε, ήταν όλοι οι προπονητές των Ακαδημιών του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πιο συγκεκριμένα έδωσαν το παρών ο Γιάννης Τσεσμετζής, ο Σάκης Κούτρης, ο Χρήστος Μανούρας, ο Διαμαντής Μποτούρογλου, η Κατερίνα Καρακασίδου, η Στέλλα Σπανούδη, ο Χρήστος Βουτσινάς, ο συνεργάτης του Γιάννη Χατζούλη στο ανδρικό τμήμα, Άλκης Μιχαηλίδης, καθώς και ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς και παράλληλα general manager της ανδρικής ομάδας, Θάνος Γιαννικόπουλος.
Γιαννικόπουλος: “Ευχαριστούμε τον Παυλίδη για τις γνώσεις που μετέδωσε στους προπονητές”
Ο Γιαννικόπουλος δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την διεξαγωγή αυτού του σεμιναρίου. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Γιώργο Παυλίδη για τις γνώσεις τις οποίες μετέδωσε στους προπονητές μας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Απόλλωνα Καλαμαριάς”.
Παυλίδης: “Δόθηκαν πληροφορίες για το πώς θα προστατεύσουμε τους αθλητές από το να βρεθούν θετικοί σε έναν έλεγχο αντι-ντόπινγκ”
Ο Παυλίδης, που αποτελεί “παιδί” του Απόλλωνα Καλαμαριάς έχοντας αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής αλλά και στην ανδρική ομάδα του συλλόγου, είναι λέκτορας και ερευνητής στο διεθνές τμήμα του Πανεπιστήμιου του Sheffield City College. Με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο πρόκειται να γίνει κι άλλο σεμινάριο με τους προπονητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς, το οποίο αναμένεται να έχει διάρκεια τριών ωρών. Σε αυτό, θα αναλυθεί διεξοδικά το πώς οι προπονητές θα επικοινωνούν καλύτερα (και με πιο θετικό τρόπο) με τους παίκτες τους αναφορικά με τους τομείς στους οποίους ζητούν να δώσουν έμφαση και πώς θα διαχειρίζονται σωστά την ψυχολογία των αθλητών.
Ο Γιώργος Παυλίδης ανέφερε στο mgskapollon.gr για το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε: “Αυτό το σεμινάριο έδωσε κάποιες βασικές πληροφορίες για το τι είναι το αντι-ντόπινγκ. Τι είναι ο οργανισμός, Wada και το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους αθλητές από το να βρεθούν θετικοί σε έναν έλεγχο αντι-ντόπινγκ έχοντας πάρει είτε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, είτε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Δηλαδή να βρεθούν θετικοί χωρίς να το θέλουν”.
Όσο για το επόμενο σεμινάριο που θα γίνει; “Αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένα εργαστήριο στο οποίο με τους προπονητές θα αναλύσουμε τι είναι τα κίνητρα. Ποια κίνητρα, θετικά ή αρνητικά, είναι πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά στο να παρακινήσουν τους αθλητές τους. Δηλαδή, ποιοι θα είναι οι τρόποι επικοινωνίας που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προπονητές ώστε να παρακινήσουν τους αθλητές τους με θετικό τρόπο”.