Κεντρική Γ' Εθνική Σε πελματογράφημα υποβλήθηκαν οι αθλητές των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Σε πελματογράφημα υποβλήθηκαν οι αθλητές των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς

pelmatografima mikroi

Είναι δεδομένη η προσοχή που δίνει ο Απόλλων Καλαμαριάς στα τμήματα υποδομής. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο (16/03) οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου υποβλήθηκαν σε πελματογράφημα στο φυσιοθεραπευτήριο του Γιώργου Τελίδη “HYGEIA – COMPLEX Telidis”.

Παρών στην διαδικασία ήταν ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννικόπουλος ενώ συμμετείχαν όλες οι ομάδες των Ακαδημιών του συλλόγου. Το πελματογράφημα είναι σημαντικό για όλους τους αθλητές μιας και σχετίζεται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών των παικτών ή προβλημάτων που διαπιστώνονται άμεσα από τις εξετάσεις.

Όπως έχει εξηγήσει στο mgskapolllon.gr ο φυσιοθεραπευτής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Γιώργος Τελίδης “το πελματογράφημα είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα εξέτασης με μετρήσεις για την στάση, την βάδιση και την μορφολογία των κάτω άκρων. Η εξέταση είναι απλή και σύντομη καθώς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε πάνω στον πελματογράφο για την στατική ανάλυση της στάσης ή να περπατήσετε για την δυναμική ανάλυση της βάδισής σας.

Σκοπός του πελματογραφήματος είναι ο εντοπισμός δυσλειτουργιών που πιθανόν να προκαλούν πόνο από το πόδι και τον αυχένα. Η οπτική απεικόνιση ενώνει την πραγματική οπτική εικόνα με την ηλεκτρονική μέτρηση”.

***ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Ηλιούπολη: Τέλος ο Μάνος (pic)

Δεν συνεχίζει ο Μάνος στον πάγκο της Ηλιούπολης Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Ηλιούπο…