Κεντρική Α1 ΠΑΟΚ “Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι κρίσιμα για το ελληνικό μπάσκετ”

“Τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι κρίσιμα για το ελληνικό μπάσκετ”

Σε συνέντευξη του ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης,  μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, για την ΚΕΔ, αλλά και για όλα όσα συμβαίνουν στον “δικέφαλο” του Βορρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Ρ/Σ “Libero 107.4”:

Για τον ορισμό του Σχοινά: “Έτσι όπως έχει περιέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση η ΚΕΔ με αποκλεισμούς διαιτητών, η μια καραμπόλα φέρνει την άλλη, οπότε θα δούμε κάποια πράγματα και θα τα ξαναδούμε”.

Για την κατάσταση στο μπάσκετ: “Το άθλημα βιώνει ακραίες καταστάσεις. Υπάρχουν και καταστάσεις που είναι πολύ καλές, όπως η Εθνική που είναι ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, έχουμε ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, έχουμε ομάδες που πρωταγωνιστούν στο BCL και μετά έχουμε καταστάσεις με ομάδες που δεν κατεβαίνουν να παίξουν παιχνίδια, έχουμε καταστάσεις με ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα, έχουμε προέδρους με ακραίες συμπεριφορές, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για όσα γίνονται. Tο μπάσκετ είναι σε μια κρίσιμη καμπή, θα είναι κρίσιμα τα επόμενα δύο χρόνια και θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις.

Όλη αυτή την κατάσταση την βιώνουμε ως ομάδα εδώ και χρόνια. Εμάς μας πλήττει που είναι αποτρεπτικό να επενδύσει κάποιος στο μπάσκετ. Το βιώνουμε κάθε μέρα, γιατί άλλο θα ήταν ένα ενωμένο μπάσκετ που θα διαχειρίζεται τα έσοδά του και άλλο οι μεγάλοι να τραβούν τον δικό τους δρόμο και να αφήνουν στους μικρούς ψίχουλα. Υπάρχουν παράγοντες ομάδων, που δεν δίνουν δεκάρα για το μπάσκετ”.

Για το αν θα τεθεί θέμα ΚΕΔ: “Υπάρχει κάτι γενικότερο, δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες αθλητές, προέδρους που θέλουν να επενδύσουν χρήματα, αλλά όλα αυτά κινούνται από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες. Δεν είναι επαγγελματική η διαιτησία στην Ελλάδα, οι Έλληνες διαιτητές έχουν την ικανότητα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει πλαίσιο που να είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια. Ποιον βολεύει το να μην βρεθεί μια λύση, αυτό το καταλαβαίνουν όλοι”.

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: “Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα, αλλά τον τελευταίο μήνα έγινε μια σοβαρή κίνηση από τον κόσμο της ομάδας, υπήρξε η βοήθεια από την οικογένεια Σαββίδη, που πάντα είναι αρωγοί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα, αλλά μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πάντα βρίσκει λύση. Τα παιδιά ανταπεξήλθαν με τον καλύτερο τρόπο και έδωσαν τα πάντα, αλλά σαφώς μια ομαλότητα θα βοηθήσει να τελειώσει καλά η σεζόν.

Δεν ξέρω πως ακριβώς θα διαχειριστεί την κατάσταση η ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να τερματίσουμε στην υψηλότερη θέση και στα play off θα κάνουμε την προσπάθεια μας να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση: “Νομίζω ότι πάντα η αγορά θα έχει παίκτες που θα σε ενδιαφέρουν. Με τον Τζόουνς εκτός σίγουρα θα μας ενδιέφερε να βρεθεί παίκτης. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι να εξισορροπήσουμε την κατάσταση. Μόλις έχουμε την δυνατότητα να ενισχύσουμε την ομάδα, θα το κάνουμε για να μπει η ομάδα δυνατά στα play off”.

Για τον Τζόουνς: “Ο Τζαμάλ είναι ένα παιδί που το παρακολουθούμε δύο χρόνια. Είναι ένα παιδί με πολύ μεγάλο ταλέντο. Έχει έναν δύσκολο τραυματισμό, αισθάνεται την ομάδα σαν σπίτι του και εμείς θα θέλαμε να είναι μαζί μας. Εφόσον το καλοκαίρι είναι καλά, θα θέλαμε να μείνει. Αυτό το μπασκετικό πακέτο που έχει, δύσκολα το βρίσκει κάποιος”.

Για την γενική είσοδο στο ματς με το Λαύριο: “Είναι καλό να ευχαριστείς τον κόσμο, είναι η προσπάθεια μας να πούμε ένα ευχαριστώ στον κόσμο που μας στήριξε όλη την σεζόν, οπότε ακόμη και σε δύσκολες περιόδους θα πρέπει να λέμε ευχαριστώ”.

Για την οικογένεια Σαββίδη: “Ό,τι και να πούμε για την οικογένεια Σαββίδη είναι λίγο, η ομάδα υπάρχει γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν αφήνουν κανέναν να πάθει κακό. Η οικογένεια Σαββίδη πάντα ανταποκρίνεται, εγώ ξέρω ότι διαχειρίζονται πάντα καταστάσεις δύσκολες και η οικογένεια Σαββίδη πάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσει”.

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς: “Είναι συγκλονισμένος από την στήριξη του κόσμου, θα συνεχίσει τον μοναχικό του δρόμο, για την εξεύρεση λύσης και επενδυτή για την ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Στη λίστα ο Μπένσον

Ενας παλιός γνώριμος από την θητεία του στην Ελλάδα έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ για να αντικατ…