Κεντρική Διεθνή “O Ζαγκλής θέλει να συμμετέχει στα πάντα”

“O Ζαγκλής θέλει να συμμετέχει στα πάντα”

Ζαγκλής

Σε συνέντευξη του ο Στόγιαν Βράνκοβιτς μίλησε για την εντύπωση που του έκανε ο Ανδρέας Ζαγκλής, ενώ τόνισε πως ο νέος γενικός γραμματέας της FIBA είναι πιο ενεργός σε σχέση με τον Μπάουμαν.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Στόγιαν Βράνκοβιτς σε συνέντευξή του:

“Είχαμε μία μία μεγάλη σε διάρκεια συνάντηση που κράτησε περισσότερες από δύο ώρες και συζητήσαμε διάφορα θέματα. Ο Αντρέας Ζαγκλής μου έδωσε την εντύπωση ενός πολύ ανοιχτού ανθρώπου, πολύ επικοινωνιακού, ανοιχτό για συνεργασία. Μας ζήτησε μάλιστα και τις δικές μας προτάσεις προκειμένου κάποια πράγματα να γίνουν καλύτερα. Προφανώς κι έχει την πρόθεση να επισκεφθεί την Ομοσπονδία μας, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί μετά τις εκλογές της FIBA Εurope. O Ζαγκλής θέλει να είναι πολύ ενεργός και να συμμετέχει στα πάντα, κάτι που τον διαφοροποιεί από τον Πάτρικ Μπάουμαν. 

Ο γενικός γραμματέας της FIBA ήταν ικανοποιημένος με τα αποτελέσματά μας. Είπαμε ότι οι Ομοσπονδίες που δεν έχουν δυνατά πρωταθλήματα, είχαν και άσχημα αποτελέσματα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η FIBA αναγνώρισε αυτό το γεγονός. Μας άφησε την εντύπωση ο Αντρέας Ζαγκλής ότι ένιωσε μία ευχάριστη έκπληξη με τις δράσεις που έχουμε αναλάβει και ιδιαίτερα με το γεγονός ότι θα πάρουμε μέρος στο NBA Summer League, ότι θα στείλουμε ομάδες στη Νάπολη και με όλα αυτά που κάνουμε για τις μικρές κατηγορίες. 

Σε γενικές γραμμές η FIBA καταλαβαίνει την κατάσταση που υπάρχει με τους παίκτες του ΝΒΑ, αλλά το καλεντάρι για το Ευρωμπάσκετ και τα Προκριματικά του δεν θα αλλάξει, εκτός από τον τελευταίο γύρο, όπου αυτά τα ματς ίσως μεταφερθούν στο προηγούμενο παράθυρο, στο τρίτο. Ωστόσο, πρέπει να πούμε κάτι σημαντικό σε αυτό το σημείο: Η FIBA άνοιξε το δημόσιο διάλογο για τα Προκριματικά των μεγάλων διοργανώσεων το 2012 και η απόφαση ελήφθη, βάσει ψηφοφορίας το 2014!”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…