Κεντρική Διεθνή “Μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ, 50-50 οι πιθανότητες”

“Μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ, 50-50 οι πιθανότητες”

nikos zisis

Η Μπάμπεργκ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Basketball Champions League και θέλει να πάρει μία την πρόκριση. Ο Νίκος Ζήσης σε συνέντευξη του τόνισε ότι η Ένωση είναι μία μεγάλη ομάδα, η πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία φάση και ότι οι πιθανότητες είναι 50-50.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο spox.com:

“Έχουμε ένα καλό σερί. Ο προπονητής έκανε μερικές αλλαγές, αλλά πιστεύω πως οι δυνατότητες υπήρχαν πάντα. Έχουμε ένα καλό μίγμα από έμπειρους και νέους παίκτες με μεγάλες φιλοδοξίες. Πρόσφατα νικήσαμε με κάποια κλειστά ματς και φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή μας. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ξέρουμε πως τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα στο τέλος της σεζόν κι έχουμε να παίξουμε κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου”.

Για την πιο σημαντική αλλαγή που έκανε ο νέος κόουτς, Φεντερίκο Περέγκο: “Το μήνυμα του ήταν ξεκάθαρο: Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά και αμυντικά, πιο ομαδικά και να έχουμε καλύτερη συνοχή. Προηγουμένως, εμπιστευόμασταν πιο πολύτ το ατομικό μας ταλέντο. Για ένα, είναι καλύτερο να βλέπω πως ο κάθε παίκτης θέλει να βοηθήσει την ομάδα να κάνει νίκες. Από την εμπειρία μου, αυτό είναι το πιο σημαντικό για την μακρόχρονη επιτυχία της ομάδας”.

Για την ΑΕΚ: “Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα για τη σεζόν. Κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος και το BCL πέρυσι. Φέτος, έχουν μεγάλη πίεση για να κάνουν το repeat κι είναι εκπληκτικό ότι έχουν καταφέρει να νικούν, παρά το φορτωμένο πρόγραμμα”.

Για τα ματς των «8» με την ΑΕΚ: “Τα ματς των ομίλων δεν έχουν καμία σχέση με τα νοκ άουτ. Η ΑΕΚ είναι πολύ αθλητική ομάδα, που θέλει να παίζει στο ανοιχτό γήπεδο. Έχουν βάθος στο ρόστερ και είναι καλά προπονημένοι από τον Λούκα Μπάνκι. Θα είναι δύο πολύ σκληρά ματς, αλλά νομίζω πως οι πιθανότητες είναι 50-50. Η “μονομαχία” ίσως κριθεί σε κάποια από τις τελευταίες φάσεις των δύο ματς”.

Για την ατμόσφαιρα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ: “Έχω μιλήσει ήδη με τους συμπαίκτες μου γι’ αυτό. Η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική, από ότι στη φάση των ομίλων. Περιμένω πως θα είναι εκεί 15.000 οπαδοί! Θα είναι τρελό!”.

Για τον Ντιρκ Νοβίτσκι: “Θυμάμαι που παίζαμε σε ένα τουρνουά το 2011 στην Βαμβέργη, που το διοργάνωνε η Γερμανία. Ήταν τότε που οι Μάβερικς πήραν το πρωτάθλημα. Παίζαμε εναντίον τους και πριν το ματς, όλοι οι παίκτες χαιρετούσαν τον Ντιρκ. Μετά ήρθε σε μένα και μού είπε: “Ζήσηηηηηηης! Τι κάνεις;”. Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Είχαμε να ιδωθούμε πολλά χρόνια. Τού είπα πόσο χάρηκα για εκείνον. Δεν ήταν μόνο καλό για εκείνον το ότι πήρε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, αλλά για όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον. Θυμάμαι την πρώτη του φορά στην Εθνική το 2014. Είχε μόλις ολοκληρώσει τη rookie σεζόν του στο ΝΒΑ και κάναμε προετοιμασία. Ήμασταν συμπαίκτες και μπορούσες να δεις αμέσως το πάθος του για το μπάσκετ. Ήταν τόσο αδύνατος κι όταν τον βλέπω στο παρκέ σήμερα δεν μπορώ να το πιστέψω! Είναι ένα ταπεινό παιδί και αρκετοί γνωρίζουν την ιστορία του. Δεν εμπιστεύεται απλά το ταλέντο του, αλλά δουλεύει σκληρά. Δεν βάζει όρια στον εαυτό του και πιστεύω πως μπορεί να γίνει ο βασιλιάς του ΝΒΑ για χρόνια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…