Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Γιατί όχι κατάκτηση του Champions League και πάλι…”

“Γιατί όχι κατάκτηση του Champions League και πάλι…”

tsalbouris aek

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Τσαλμπούρης στην ιστοσελίδα του Champions League παραχώρησε. Ο νεαρός μίλησε τόσο για την ΑΕΚ όσο και για την πορεία της καριέρας του.

Αναλυτικά:

Για την παρουσία της ΑΕΚ στα προημιτελικά του BCL: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στα προημιτελικά και πάλι. Η ομάδα φέτος έχει δείξει σταθερότητα, πιστεύω πως είμαστε μια από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης και ανυπομονούμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Θα σήμαινε πολλά για μένα να παίξω στο Final Four με την ΑΕΚ, αλλά και για την ομάδα να φτάσει εκεί για δεύτερη φορά σερί. Και γιατί όχι, να το κατακτήσει ξανά».

Για το δανεισμό του στον Κολοσσό: «Δεν είχα τότε πολύ χρόνο συμμετοχής και μετά από συζήτηση με τον προπονητή αποφασίσαμε πως θα ήταν καλύτερο για μένα να πάω κάπου όπου θα έχω περισσότερα λεπτά, για να αυξήσω και την αυτοπεποίθησή μου. Κι αυτό κάναμε. Με βοήθησε πολύ η παρουσία μου στον Κολοσσό, έπαιρνα αρκετά λεπτά σε κάθε παιχνίδι και αντιμετώπισα πολύ καλούς παίκτες. Αυτό μου έδωσε ώθηση να επιστρέψω στην ΑΕΚ και να δείξω την αξία μου έχοντας πραγματικό ρόλο στην ομάδα».

Για το αν στενοχωρήθηκε που δεν ήταν στην ομάδα των δύο περσινών τίτλων:«Δεν ήταν δύσκολο, γιατί αν ήμουν στην ΑΕΚ δεν θα είχα μεγάλο ρόλο στην επιτυχία από τη στιγμή που δεν έπαιζα πολύ. Άρα ήμουν χαρούμενος με την απόφαση να πάω στον Κολοσσό. Έγινε για καλό. Παρακολούθησα την πορεία της ομάδας μου και χάρηκα πολύ για την επιτυχία της».

Για το πώς ασχολήθηκε με το μπάσκετ: «Άρχισα να παίζω μπάσκετ από πολύ μικρός. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να μην παίζει μπάσκετ. Ο πατέρας μου ήταν προπονητής, άρα ήμουν στο γήπεδο από τα 2-3 μου χρόνια. Δεν ασχολήθηκα με κανένα άλλο σπορ μεγαλώνοντας, η οικογένειά μου ήταν μπασκετική, όλοι ασχολήθηκαν με το άθλημα αυτό κάποια στιγμή, συνεπώς στην πραγματικότητα δεν είχα άλλη επιλογή».

Για την απόφαση να πάει σε κολέγιο στις ΗΠΑ: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Δεν ήταν κάτι που το σχεδίαζα για χρόνια πριν, αλλά έγινε μέσα σε λίγους μήνες. Κάποια κολέγια ενδιαφέρθηκαν για μένα και άρχισα να σκέφτομαι να συνδυάσω τις σπουδές με το μπάσκετ. Πήγα στο Iowa State και ήταν εξαιρετικά. Παίζαμε σε ένα γήπεδο 15.000 θεατών, που ήταν γεμάτο σχεδόν κάθε φορά. Έχω υπέροχες αναμνήσεις. Το ότι αποκλείσαμε το Kansas και κατακτήσαμε το Big 12 ήταν μεγάλο επίτευγμα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ». 

Για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο U19 του 2015 στην Κρήτη: «Ήταν φοβερή εμπειρία να παίζω μπροστά στο ελληνικό κοινό, αν και δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιο μετάλλιο. Όμως η ομάδα έκανε το καλύτερο που μπορούσε».

Για τη συνεργασία με τον Χόιμπεργκ στο Iowa: «Ήταν εκείνος που με επέλεξε και όταν μάθαμε πως θα πάει στο ΝΒΑ, δεν ένιωθα τόσο άνετα να επιστρέψω στο κολέγιο και σε έναν προπονητή που δεν με ήξερε. Ήταν ρίσκο κι έτσι αποφάσισα να μην επιστρέψω. Ήταν δύσκολη η απόφαση, ίσως η δυσκολότερη της ζωής μου ως τώρα, γιατί αγαπούσα την ομάδα και την πόλη και είχα πολλούς καλούς φίλους. Όμως έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση».

Για το συμβόλαιο με την ΑΕΚ: «Ήταν μια πολύ σημαντική συμφωνία για μένα. Η ΑΕΚ είναι πολύ ιστορική ομάδα, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, και ήταν τιμή μου να γίνω μέλος της. Όμως η ομάδα είχε 3-4 δύσκολα χρόνια παίζοντας στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία. Η διοίκηση ήθελε να ανεβάσει την ΑΕΚ και ήθελαν να γίνω μέλος αυτού του πλάνου».

Για τη συνεργασία με τον Μαυροκεφαλίδη: «Ήταν όνειρο να τον έχω συμπαίκτη και να μαθαίνω από αυτόν».

Για την επιστροφή του φέτος στην ΑΕΚ: «Χάρηκα που επέστρεψα, γνώριζα το σταφ και τους προπονητές, όπως και τους περισσότερους παίκτες. Δεν ήταν δύσκολο για μένα να επιστρέψω, καθώς έλειπα μόνο έξι μήνες. Δεν άλλαξαν και πολλά».

Για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία, δεν έχεις κάθε μέρα τέτοια ευκαιρία. Μπορεί να σου συμβεί μια φορά στη ζωή σου. Χαρήκαμε πολύ που τα καταφέραμε και πήραμε το τρόπαιο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…