Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Φοβήθηκα ότι θα είχαν άγχος οι παίκτες μας…”

“Φοβήθηκα ότι θα είχαν άγχος οι παίκτες μας…”

banki

Για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Προμηθέα μίλησε ο Λούκα Μπάνκι. Συγκεκριμένα ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε:

“Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη μας. Είναι καθοριστικό ότι νικήσαμε ενώ μας είχαν νικήσει για 10 πόντους. Και ήταν σημαντικό ότι παίξαμε καλύτερο μπάσκετ. Τα παιδιά έπαιξαν σταθερά, παρά την δύσκολη προσέγγιση. Όπως είδατε σε άλλα παιχνίδια δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό μετά από τέσσερις εβδομάδες στο πρωτάθλημα. Μετά τα 5-6 πρώτα λεπτά είχαμε αυτοπεποίθηση και λεπτό με λεπτό βρήκαμε το ρυθμό μας. Η προετοιμασία μας ήταν δύκσολη. Ποτέ δεν τελειώσαμε ούτε μία προπόνηση με όλους τους παίκτες. Κάποιοι ήταν τραυματίες.

Εκτιμώ την προσφορά κάποιων παικτών. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή τους. Δύο παίκτες όπως ο Τσαλμπούρης και ο Σάκοτα, που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν κανονικά, δώσανε στην ομάδα πράγματα για να φτάσει στη νίκη. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το πόσο δυνατή ομάδα αντιμετωπίσαμε. Είμαι χαρούμενος που ελέγξαμε το ρυθμό και δείξαμε ποιοι είμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε λίγο παραπάνω και παίξαμε πιο γρήγορα. Αυτό δεν μου άρεσε. Μου άρεσε όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο”.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί: “Όταν παίζεiς με τον Προμηθέα δεν μπορείς να τον υποτιμήσεις. Το έχει δείξει και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Ήταν μια δύσκολη νίκη κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Μου αρέσει το στυλ που παίζουν και παίζοντας έτσι με έκανε πολύ ικανοποιημένο.

Τώρα ο επόμενος γύρος θα είναι πιο δύσκολος και για τις δύο ομάδες. Έχουμε δύο ομάδες από την ίδια χώρα, όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που παίζουν αντιμέτωπες και αυτό δίνει το κάτι παραπάνω στα παιχνίδια αυτά. Από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν για κάθε ομάδα που παραμένει στην διοργάνωση, κάθε παιχνίδι θα είναι καθοριστικό. Είναι μια επιπλέον σύνδεση γιατί έχουμε παίξει 3 φορές με την ίδια ομάδα φέτος. Θέλω να προετοιμάσω την ομάδα με τον κατάλληλο τρόπο. Πολύ δύσκολο να επανέλθουν παίκτες σε μικρό χρονικό διάστημα. Θέλουμε στα 40 λεπτά που θα πάιξουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προσωπικότητα και το πραγματικό μας στυλ ως ομάδα».

Για την εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα: “Δεν έχω το χρόνο να συγκρίνω με άλλα παιχνίδια. Η εικόνα μας ήταν αυτή που έπρεπε. Είναι ένας καλός τρόπος για να μπούμε σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι και είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε τον αγώνα. Φοβόμουν το παιχνίδι για πολλούς λόγους. Μετά την επιτυχία από το Ρίο φοβήθηκα γιατί είχαμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα. Είχαμε την περίεργη ατμόσφαιρα του κόσμου και φοβήθηκα ότι θα είχαν άγχος οι παίκτες μας. Σήμερα οι παίκτες έδειξαν ότι ήθελα να κερδίσουν το παιχνίδι και όχι να πανηγυρίσουν”.

Για τα ριμπάουντ: “Το ποσοστό στα σουτ του Προμηθέα ήταν κακό και έχει σχέση με τα ριμπάουντ. Νιώθω μια χαρά πάντως. Από την πρώτη μέρα ξέρουμε ότι ο Καββαδάς έχει παίξει 2 παιχνίδια. Κάνουμε ομαδική προσπάθεια. Ο Σαντ Ρος ήταν ο καλύτερος ριμπάουντερ σήμερα. Από το ξεκίνημα παίρνω μαθήματα για την σεζόν. Δεν είναι εύκολο σε κάθε αγώνα να έχουν οι αντίπαλοι άσχημα ποσοστά, αλλά τα καταφέρνουμε. Ήμασταν δυνατοί στα κλεψίματα και προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε τον αντίπαλο σε λάθη. Έχουμε τονίσει τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας Στους περισσότερους αγώνες ο αντίπαλος έχει περισσότερα ριμπάουντ, αλλά εμείς έχουμε καλύτερη άμυνα και έτσι καλύπτουμε τις αδυναμίες μας. Αυτή είναι η ομάδα μας και η δουλειά του προπονητή είναι να πάρει το καλύτερο απ’ όλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…