Κεντρική Basket League Άρης Παπαγεωργίου στο eΒasket: “Η παραχώρηση του Παλέ είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία”

Παπαγεωργίου στο eΒasket: “Η παραχώρηση του Παλέ είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία”

papageorgiou xaris proedros

Δεν είναι απλά μια τεράστια δόξα του Άρη που δέχτηκε να αναλάβει την προεδρία της ομάδας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο του ιστορικού συλλόγου

Ο Χάρης Παπαγεωργίου είναι ένας άνθρωπος που “τρέχει” στην κυριολεξία για τα πάντα σε ό,τι αφορά τους “κίτρινους” και “ξοδεύει” όλη την μέρα προκειμένου να βρει λύσεις -σε συνεννόηση φυσικά με τα υπόλοιπα στελέχη της ΚΑΕ- για θέματα του αγαπημένου του Άρη.

Δεν είναι τυχαίο πως ο κόσμος των “κιτρίνων” τρέφει απεριόριστο σεβασμό σε εκείνον και του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη όσον αφορά τον διοικητικό του ρόλο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης μίλησε στο ebasket.gr για διάφορα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα της ομάδας αλλά και για το θέμα με την παραχώρηση του Παλέ.

Ενα γήπεδο που έχει ταυτιστεί με τους “κίτρινους” και συντηρείται επί σειρά ετών από τον Άρη, ο οποίος είναι αλήθεια πως δικαιούται απόλυτα να επιθυμεί από την Πολιτεία την “εκμετάλλευση” του συγκεκριμένου σταδίου.

papageorgiou 2

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ EBASKET.GR:

Για την δύσκολη μετάβαση, από το διάστημα κατά το οποίο υπήρχε η ανάγκη των νικών, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που όλα κυλούν ομαλά-καλύτερα:

“Αντιμετωπίσαμε σαν ομάδα μια περίοδο κρίσης λόγω των γνωστών προβλημάτων. Κάθε μεταβατική περίοδος φέρνει στην επιφάνεια γνωστά προβλήματα ή αναπάντεχες δυσκολίες. Όλοι δουλέψαμε σκληρά χωρίς να υπολογίσουμε κόπο και χρόνο. Τίποτα δεν τελείωσε, πρέπει να επαγρυπνούμε γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”.

Για την ανάκαμψη της ομάδας με την συνεισφορά της ΚΑΕ:

“Η διοίκηση της ΚΑΕ οφείλει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και το κατάλληλο περιβάλλον, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, έτσι ώστε παίκτες και προπονητικό team να επιδίδονται απερίσπαστοι στα αγωνιστικά καθήκοντα τους. Λειτουργούμε με αγαστή συνεργασία η οποία έχει σαν συνέπεια την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας”.

Για το σημαντικό θέμα του ban:

“Από την αρχή της προεδρίας μου ζήτησα από τον μεγαλομέτοχο εγγυήσεις για την λύση του προβλήματος. Είμαι σε συνεχείς συζητήσεις μαζί του και αποτελεί προτεραιότητα για εμένα. Ο λαός του Άρη έχει δείξει την πίστη, την αγάπη και την στήριξη του στην ομάδα, γι’ αυτό δεν πρέπει να απογοητευθεί”.

papageorgiou 5

Για το άρθρο 99:

“Έχοντας υπαχθεί στο άρθρο 99 λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καλούμαστε να είμαστε συνεπείς στις διακανονισμένες οικονομικές μας υποχρεώσεις, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι ένα θέμα, το οποίο απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και άρτια γνώση των νομικών θεμάτων. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος έγκριτος νομικός, έχει αναλάβει την απόλυτη διαχείριση του θέματος”

Για την απόλυτη οικονομική συνέπεια της ΚΑΕ προς τους καλαθοσφαιριστές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αν έχει αποκατασταθεί πλήρως το όνομα και η αξιοπιστία του συλλόγου σε παίκτες και μάνατζερ:

“Θεωρώ ότι υπάρχει τεράστια πρόοδος σε αυτό το ζήτημα. Με όσα έγιναν στο παρελθόν, αποτελούσε ζητούμενο η οικονομική συνέπεια προς τους καλαθοσφαιριστές και πλέον όλα κυλούν ομαλά μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η τρωθείσα αξιοπιστία αποκαθίσταται μέρα με την μέρα”.

Για την συνάντηση με την Πολιτεία (σ.σ. των στελεχών του Ερασιτέχνη Άρη) και για την παραχώρηση του Παλέ στον Α.Σ. Άρης:

“Παρακολουθώ σε καθημερινή βάση το θέμα. Στο γήπεδο αυτό το οποίο είναι εμβληματικό για το ελληνικό μπάσκετ, έχουν γραφτεί οι πιο χρυσές σελίδες του ελληνικού μπάσκετ και του Άρη. Η παραχώρηση του Παλέ είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για τον μεγάλο ιστορικό σύλλογο (σ.σ. Άρης) ο οποίος είναι εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ και έχει ζήσει τόσες δόξες, νίκες και θριάμβους στο συγκεκριμένο γήπεδο. Για μια ευνοϊκή λύση προ απαιτείται πολιτική βούληση”.

Για την ανανέωση συμβολαίου του Βασίλη Τολιόπουλου εν όψει της επόμενης σεζόν:

“Ο παίκτης από την πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλη διάθεση και ενσωματώθηκε χωρίς δυσκολίες στην λειτουργία της ομάδας. Αυτή την στιγμή προέχει η θετική εξέλιξη των αγώνων που έπονται. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στον κατάλληλο χρόνο”.

Για το κομμάτι των χορηγών:

“Έχουμε ήδη στελεχώσει το τμήμα μάρκετινγκ της ΚΑΕ και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η οικονομική συγκυρία δυσκολεύει την άμεση λύση παρ’όλο που το brand του Άρη είναι ισχυρό”.

papageorgiou 3

Για την βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας του 1979 και αν υπάρξουν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις:

“Το πρωτάθλημα του 1979 υπήρξε η αφετηρία της μεγάλης πορείας του συλλόγου. Ήταν αναγκαία αυτή η βράβευση και είχε μεγάλη απήχηση όχι μόνο στους φίλους του Άρη αλλά και σε όλο το Πανελλήνιο. Ο Άρης ξέρει να σέβεται και να τιμά τους αθλητές  που τον έκαναν να γνωρίσει μεγάλες δόξες. Στο μέλλον προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας και των πρωταθλητών”.

Για τον κόσμο της ομάδας που είναι δίπλα της σε κάθε ματς:

“Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Είναι γνωστό στο Πανελλήνιο ότι ο Άρης έχει ένα πιστό λαό που τον ακολουθεί χρόνια. Για τους οπαδούς του είναι τρόπος ζωής”.

Για την παρουσία του στον πάγκο στα τελευταία παιχνίδια και την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους παίκτες:

“Ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια, που απορρέει από την μακρόχρονη εμπειρία μου στα γήπεδα, ως παίκτη αλλά και ως παράγοντα, όταν διαφαινόταν καθοδική η πορεία της ομάδας. Έκρινα ότι πρέπει να το κάνω και δεν δίστασα ούτε στιγμή”.

Για τον απόλυτο σεβασμό-εμπιστοσύνη (ως πρόεδρος της ΚΑΕ) που έχει από τον κόσμο της ομάδας και το πόσο ξεχωριστό γεγονός είναι αυτό, με την όλη τεράστια προσφορά του στον σύλλογο κατά το παρελθόν:

“Είναι ξεχωριστή τιμή για εμένα να βρίσκομαι στην θέση του Προέδρου στην ομάδα που με γαλούχησε και την οποία υπηρέτησα πιστά σε όλη την αθλητική μου πορεία. Έχω αποδείξει την αγάπη και την αφοσίωση μου όλα αυτά τα χρόνια και θα εξακολουθήσω να προσφέρω”.

papageorgiou 4 goulielmos

Για το θέμα Νταλό που παρέμεινε στον Άρη:

“Λειτουργούμε πάντα με γνώμονα τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας”.

Για το αν θα προχωρήσει το θέμα αναδιάρθρωσης του Δ.Σ. της ΚΑΕ:

“Στην παρούσα φάση το ολιγομελές σχήμα παρείχε ευελιξία και ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων. Ωστόσο,προοπτικά, θεωρώ σκόπιμο να εμπλουτιστεί το ΔΣ από την μεγάλη κοινωνική δεξαμενή που διαθέτει ο Άρης. Υπάρχουν αξιόλογα άτομα που έχουν αποδείξει και τις ικανότητες και την αγάπη τους προς τον σύλλογο”.

Για την σχέση ΚΑΕ-οργανωμένων μετά τα όσα ειπώθηκαν μέσα στη σεζόν:

“Είναι απόλυτα φυσιολογικό, ότι η δράση και η πολυφωνία φέρνουν την θετική εξέλιξη. Η ουσία είναι, ότι σαν μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας, όλοι θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτήν, άσχετα αν ο καθένας μας προτείνει διαφορετικό τρόπο. Στο τέλος πάντα υπάρχει αποδεκτή λύση από όλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…