Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναγιωτόπουλος: “Πήραμε το παιχνίδι τακτικά”

Παναγιωτόπουλος: “Πήραμε το παιχνίδι τακτικά”

panagiotopoulos

Η τακτική έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, όπως δήλωσε ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος. Ο βοηθός προπονητή των πρασίνων τόνισε ότι ήθελαν να κουράσουν τον Μάικ Τζέιμς και να κρατήσουν τον Νικ Καλάθη φρέσκο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη Nova:

“Ήταν σημαντικό για εμάς να κατεβάσουμε το σκορ της Αρμάνι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε πολλά τακτικά λάθη και δώσαμε bonus καλάθια. Δεν ήταν κακή η άμυνά μας, αλλά κάναμε ατομικά λάθη. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Ξέραμε ότι θα έρθει το παιχνίδι σε εμάς με το πλάνο μας. Τα καταφέραμε. Ήταν μεγάλη νίκη.

Το κερδίσαμε τακτικά το παιχνίδι. Ξέραμε ότι πρέπει να κουράσουμε τον Μάικ. Δεν ρίξαμε τον Νικ πάνω του, θέλαμε να τον κρατήσουμε φρέσκο. Έπαιξε 39′ με εξαιρετικές άμυνες, 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Ήταν παντού. Χτυπήσαμε τον Μάικ στην άμυνα. Πήραμε το παιχνίδι τακτικά. Εξαιρετικός ήταν και ο Κιλπάτρικ. Έκανε τρομερή δουλειά, ήταν τρομερός.

Πρέπει να έχεις την ομάδα έτοιμη όταν πρέπει. Για να γίνεται αυτό τρίτη σερί χρονιά πάει να πει ότι κάτι γίνεται καλά. Έχουμε και τα παιδιά και τις συνθήκες. Κάποιες φορές είναι ωραίο να δείχνεις τον χαρακτήρα σου στις δύσκολες καταστάσεις.

Πιστεύαμε πολύ στα παιδιά, στους εαυτούς μας, στο κλαμπ και στον κόσμο μας. Μας ακολουθεί παντού, θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε. Δεν υπήρχε λόγος να μην τα καταφέρουμε ξανά. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε. Ακόμα δεν τελείωσε η δουλειά. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Δεν παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ»

Στα ερχόμενα παιχνίδια της Euroelague, αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν. «Αγχώθηκε» για τρία δεκ…