Κεντρική Elite League Οκτώ αγωνιστικές με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα για τη Α2

Οκτώ αγωνιστικές με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα για τη Α2

iraionikosnikaias 1

Η Α2 έχουμε αναφέρει πολλές φορές από αυτό το “μετερίζι” πως είναι φέτος ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όλων των εποχών. Οι πολλές ομάδες από την επαρχία δίνουν άλλον χαρακτήρα, όπως και παραδοσιακές ομάδες που παλεύουν να επιστρέψουν στην παλιά Α1, νυν Basket League.

Ακόμα και ο Εθνικός, που είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να αντέξει, παλεύει στα περισσότερα. Το ντεσού… για την 23η αγωνιστική βέβαια έχει την αναμέτρηση κορυφής ανάμεσα στον Ιωνικό Νικαίας και τον Ηρακλή, που θα έχει άρωμα Basket League. Με νίκη της ομάδας του Βετούλα, τελειώνει και η υπόθεση της πρωτιάς. Στον Ηρακλή πάντως θα κάνουν το καλύτερο. Αν όχι η 2η θέση είναι στο χέρι τους, αρκεί να είναι σοβαροί και να μην κάνουν τα λάθη της προηγούμενης διετίας.

Στα πιο κάτω στρώματα,ο Ερμής Αγιάς πολύ δύσκολα θα χάσει την 3η θέση και επίσης Ιπποκράτης και Διαγόρας  θα είναι στα πλέι οφ, αν είναι συγκεντρωμενοι.Οπότε οι ομάδες που είναι στη μέση βαθμολογικά στο 11-11 είναι μακριά από τα πλέι οφ, αλλά και τα πλέι άουτ.

Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις 11-15, που απλά παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας. Φαντάζει λίγο απίθανο να ανατραπεί η ισχύουσα σειρά, αλλά όσο μένουν ακόμα παιχνίδια όλα είναι πιθανά.

Η Καβάλα έχασε σημαντική ευκαιρία για να πιάσει τις 7 νίκες, αλλά ακόμα και η 15η θέση είναι ανοικτή. Μέχρι τις 12/5 θα δούμε πολλά ωραία παιχνίδια. Όμως, το Μαρούσι έχει προβάδισμα.

Τέλος, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί με ποια μέτρα και σταθμά παίρνονται οι αποφάσεις στο ΑΣΕΑΔ και πότε ανακοινώνονται, αφού είναι αρκετές οι ομάδες που προσέφυγαν φέτος. 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…