Κεντρική NBA Οι Σέλτικς “κατέστρεψαν” τους Γουόριορς μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ! (vid)

Οι Σέλτικς “κατέστρεψαν” τους Γουόριορς μέσα στο Γκόλντεν Στέιτ! (vid)

irving hayward

Τα προγνωστικά που λάμβαναν χώρα πριν από την έναρξη της σεζόν τοποθετούσαν τους Μπόστον Σέλτικς στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας, παρουσιάζοντάς τους ως τους πιο άμεσους ανταγωνιστές των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όσον αφορά την κατάκτηση του “στέμματος” στο NBA. Μπορεί η εξέλιξη των πραγμάτων να έχει διαψεύσει πανηγυρικά το εν λόγω επιχείρημα, καθώς οι “κέλτες” φιγουράρουν μόλις στην 5η θέση της Ανατολής με 17 ματς για το τέλος της σεζόν, αλλά χθες, εστάλη ένα πολύ πειστικό μήνυμα…

https://twitter.com/celtics/status/1103188656196444162

Συγκεκριμένα, οι Σέλτικς “κομμάτιασαν” τους Γουόριορς μέσα στην Oracle Arena, επικρατώντας με 128-95 (!), στην 5η φετινή εντός έδρας ήττα των πρωταθλητών με +20 πόντους. Χάρη στον θρίαμβο αυτό, το ρεκόρ της Βοστόνης ανέβηκε στο 39-26 κι απέχουν 2.5 νίκες από την πρώτη 4άδα της Ανατολής. Από την άλλη, το Γκόλντεν Στέιτ ηττήθηκε για φορά στα τελευταία 8 ματς, με αυτό το διάστημα ντεφορμαρίσματος, όμως, να μην τους στοιχίζει στην κατάταξη, καθώς παραμένουν στην κορυφή, 1.5 νίκη πάνω από τους -επίσης ντεφορμέ- Ντένβερ Νάγκετς.

Ο Γκόρντον Χέιγουορντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ από τον πάγκο σε 28 λεπτά συμμετοχής. Ο Κάιρι Έρβινγκ τελείωσε με 19 πόντους κι 11 ασίστ ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν έφερε 18 πόντους από τον πάγκο, με τους Σέλτικς να μοιράζουν 38 ασίστ (ρεκόρ για φέτος) για μόλις 11 λάθη, να εκτελούν με 51% στα σουτ εντός πεδιάς και να πιάνουν τον αντίπαλο από τον “λαιμό” στη 2η περίοδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 73-48!

Από την άλλη, ο Στεφ Κάρι ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Γουόριορς με 23 πόντους και 4/10 τρίποντα. Υπενθυμίζεται ότι οι Κλέι Τόμπσον, Σον Λίβινγκστον και Κεβόν Λούνεϊ δεν έδωσαν το παρών από πλευράς “πολεμιστών”.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=j1i2-YHPzY0

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …