Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο Μαργαρίτης στην πρώτη πεντάδα σκόρερ του ΠΑΟΚ

Ο Μαργαρίτης στην πρώτη πεντάδα σκόρερ του ΠΑΟΚ

margaritis vaggelis

Δεν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που χαρακτηρίζονται σκόρερ, όμως ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κάνει με συνέπεια και αυτή τη δουλειά, αγωνιζόμενος με τον ΠΑΟΚ στην τελευταία επταετία. Μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με τον Χολαργό έφτασε σε ένα ακόμη ατομικό επίτευγμα, αφού μπήκε στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ της ιστορίας του Δικεφάλου στην Betshop Basket League.

Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ, με τους επτά πόντους που σημείωσε χθες, έφτασε τους 1.436 με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα κι ανέβηκε στην 5η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον σπουδαίο Ουόλτερ Μπέρι που αγωνιζόμενος με τα ασπρόμαυρα στις σεζόν 1993-94 και 1998-99, είχε σημειώσει 1.431 πόντους.

Κατά τα άλλα…

*Ο Απόλλων Τσόχλας κέρδισε μία θέση στην ίδια λίστα. Με τους πέντε χθεσινούς πόντους του, έφτασε τα 747 και ξεπερνώντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (742), ανέβηκε στη 18η θέση της λίστας.

*Στην πρώτη 20άδα των παικτών με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μπήκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Με τα τέσσερα που είχε χθες, έφτασε τα 214 και ξεπέρασε κατά δύο τον Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Στατιστικά, ο διεθνής φόργουορντ μοιράστηκε τον τίτλο του MVP του ΠΑΟΚ με τον Κόνιαρη έχοντας από 17 βαθμούς. Ο Χρυσικόπουλος είχε μεταξύ άλλων και πέντε ασίστ, επίδοση που συνιστά ρεκόρ καριέρας αφού στις προηγούμενες 165 εμφανίσεις του στην κατηγορία, είχε δύο φορές από τέσσερις ασίστ. Η πρώτη ήταν ως παίκτης του ΚΑΟΔ στην 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15 κόντρα στον Κόροιβο και τη δεύτερη με τον ΠΑΟΚ, στην 26η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

*Ο Αντώνης Κόνιαρης έκανε εξαιρετική δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού μοιράζοντας οχτώ ασίστ που αποτελούν και ατομικό ρεκόρ περιόδου, αφού είχε έξι κόντρα στην Κύμη. Με αυτές έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που ξεπέρασε τις 200. Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τον Γιάννη Γιαννούλη (199) και τον Γιάννη Γκαγκαλούδη (201) φτάνοντας τις 203 με τον Δικέφαλο.

*Ο Φιλ Γκος με τα 2/4 τρίποντα του, έφτασε τα 102 κι ανέβηκε στη 12η θέση της αντίστοιχης, “ασπρόμαυρης” λίστας αφού ξεπέρασε τον Νέστορα Κόμματο που είχε 101 στη διετία 2001-03.

Ο Κώττας ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του

Κόντρα στην ομάδα με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Θωμάς Κώττας ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σε αυτό, μαζεύοντας οχτώ ριμπάουντ όσα είχε και κόντρα στον Ήφαιστο.

*Την κορυφαία φετινή επίδοση του με 20 πόντους, ισοφάρισε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Την ίδια είχε σημειώσει στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο.

*Ο Τέντι Οκερεαφόρ έφτασε για πρώτη φορά φέτος σε διψήφιο αριθμό πόντων, σημειώνοντας 13. Πριν το χθεσινό παιχνίδι, κορυφαία επίδοση του ήταν οι οχτώ του αγώνα με τον Ήφαιστο.

*Δεν βρήκε στόχο στα επτά σουτ που επιχείρησε εντός παιδιάς, όμως ο Τζαβόντε Χόκινς σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε. Ο Αμερικανός είχε δύο τελικές πάσες στο ματς με το Περιστέρι Βίκος Cola.

*Τα 50 παιχνίδια στην Betshop Basket League συμπλήρωσε ο Μιχάλης Καμπερίδης. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου 2014 με την ΑΕΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο (80-67).

*Τους 500 πόντους ξεπέρασε στην κατηγορία ο Γκάρι Τάλτον, με τους οχτώ που είχε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…