Κεντρική NBA Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν σε πόντους! (vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν σε πόντους! (vids)

jordan lebron

“Για ένα παιδί από το Άκρον του Οχαίο, το οποίο χρειαζόταν έμπνευση και κάποιου είδους θετική επιρροή, ο MJ ήταν αυτή για μένα. Ήθελα να είμαι σαν τον MJ, να σουτάρω εκτός ισορροπίας σαν τον MJ, να βγάζω τη γλώσσα έξω σαν τον MJ, να φοράω τα παπούτσια μου σαν κι αυτόν. Ήθελα τα παιδιά να με θαυμάζουν κάποτε σαν τον MJ. Κι όλο αυτό -για να είμαι ειλικρινής- είναι τρελό. Είναι κάτι παραπάνω από τρελό”.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά το τέλος του ματς των Λέικερς εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς, σε μια χρονική περίοδο όπου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των παιδικών ονείρων του “King” έχουν ήδη γίνει απτή πραγματικότητα. Πριν από λίγες ώρες, ακόμα ένα σπουδαιότατο επίτευγμα εντάχθηκε στο παλμαρέ του κορυφαίου NBAer των τελευταίων ετών, το οποίο έχει άμεση σχέση με το παιδικό του είδωλο.

https://twitter.com/espn/status/1103511517000028161

Συγκεκριμένα, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν σε συνολικούς πόντους καριέρας και σκαρφάλωσε στην 4η θέση όλων των εποχών, έχοντας συνολικά 32.311 πόντους! Από την άλλη, ο κορυφαίος παίκτης στα χρονικά του αθλήματος είχε σταματήσει στους 32.292 πόντους, με τον Τζέιμς να χρειάζεται 13 πόντους στο χθεσινό παιχνίδι, προκειμένου να εκθρονίσει τον απόλυτο σούπερ-σταρ της πορτοκαλί μπάλας!

Το καθοριστικό καλάθι επετεύχθη κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου, με τον ΛεΜπρόν να στέκεται στον αέρα και να σκοράρει, παίρνοντας και το φάουλ.

Δείτε το καλάθι του ΛεΜπρόν

https://twitter.com/SportsCenter/status/1103512236637609984

Ο Τζέιμς χρειάστηκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς και μία σεζόν παραπάνω, ώστε να βάλει πιο πολλούς πόντους από τον Τζόρνταν, με τον MJ να έχει τον καλύτερο μέσο όρο πόντων ανά αγώνα όλων των εποχών (30.12). Ο ΛεΜπρόν, όμως, τα κατάφερε με λιγότερα σουτ και με καλύτερα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΛεΜπρόν έχει ξεπεράσει τον Τζόρνταν σε συνολικούς πόντους από πέρσι αλλά όχι σε ό,τι αφορά την κανονική περίοδο. Το ρεκόρ αυτό έχει να κάνει με τα πλέι-οφ, εκεί όπου ο Τζέιμς έχει πετύχει 6.911 πόντους, σχεδόν 1.000 περισσότερους από τον “Air”! Μετά και τη χθεσινή ήττα των Λέικερς από τους Νάγκετς, όμως, (115-99), η απόσταση των δύο παικτών μάλλον δεν θα αυξηθεί φέτος, με δεδομένο ότι η ομάδα του Λος Άντζελες βρίσκεται πλέον 6.5 νίκες μακριά από την 8η θέση της Δύσης.

Όλα τα χθεσινά highlights του ΛεΜπρόν Τζέιμς

https://www.youtube.com/watch?v=XdsUGv6VKQo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …