Κεντρική NBA Ντουέιν Γουέιντ vs Βινς Κάρτερ: Μια “μάχη” περασμένων εποχών (vids)
NBA

Ντουέιν Γουέιντ vs Βινς Κάρτερ: Μια “μάχη” περασμένων εποχών (vids)

vince carter dwyane wade

Οι Μαϊάμι Χιτ κατόρθωσαν να επικρατήσουν στο “νήμα” των Ατλάντα Χοκς με 114-113, συνεχίζοντας να βρίσκονται ενεργά στη “μάχη” για την πρόκριση στα πλέι-οφ, καθώς εμπλέκονται σε τριπλή ισοβαθμία με τους Μάτζικ και τους Χόρνετς. Το στοιχείο, βέβαια, που καθήλωσε τους φίλους του NBA στην εν λόγω αναμέτρηση δεν ήταν άλλο από την old-school μονομαχία ανάμεσα στον Ντουέιν Γουέιντ και τον Βινς Κάρτερ, δύο θρύλους που σημάδεψαν όσο ελάχιστοι τη δεκαετία του 2000.

Νικητής στο duel αυτό αναδείχθηκε ο Γουέιντ, με τον “Flash” να βρίσκεται στην καλύτερη φετινή του κατάσταση αυτή τη στιγμή! Ο μύθος των Χιτ πέτυχε τους 14 από τους 23 πόντους του στην 4η περίοδο, τους περισσότερους που έχει σκοράρει σε ένα 12λεπτο φέτος, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής, εκτελώντας με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (9/15 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές).

Ο Γουέιντ ήρθε από τον πάγκο, όπως σε κάθε παιχνίδι του εντός της τρέχουσας σεζόν, λαμβάνοντας το καθιερωμένο standing ovation. Ο 37χρονος άσος έδωσε ρεσιτάλ στις προσπάθειες μετά από ντρίμπλα, “θερίζοντας” από μέση απόσταση ενώ σκόραρε και με drives προς το καλάθι. Με μια δυναμική διείσδυση από τα αριστερά, κατόρθωσε να πετύχει το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα, κάνοντας το 114-111 με 46.6” για το φινάλε.

Αξίζει, φυσικά, να σημειωθεί ότι ο Γουέιντ μοίρασε 2 τάπες στο χθεσινό ματς και ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν. Έτσι λοιπόν, τα 1.052 μπλοκ στην καριέρα του τον τοποθετούν στην 1η θέση όλων των εποχών σε τάπες, όσον αφορά τους περιφερειακούς παίκτες!

https://twitter.com/BleacherReport/status/1102767253353725952

Τα highlights του Γουέιντ

Από την άλλη μεριά, ο Κάρτερ σκόραρε 21 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 7/11 τρίποντα! Ο “γερόλυκος” της Ατλάντα έγραψε τη δική του ιστορία, καθώς έγινε ο γηραιότερος παίκτης στα χρονικά του NBA με +20 πόντους σε ένα ματς, όντας 42 ετών και 37 ημερών! Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε ξανά στον ίδιο, όταν σκόραρε 21 πόντους στις 29 Δεκεμβρίου (41 ετών και 337 ημερών) ενώ, μαζί με τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Τζον Στόκτον, καταλαμβάνουν όλες τις θέσεις της πρώτης 20άδας στην εν λόγω λίστα!

https://twitter.com/statmuse/status/1102775603458162689

Το πέρασμα του χρόνου έχει μετατρέψει τον Κάρτερ σε spot-up σουτέρ εδώ κι αρκετό καιρό, με τον “Vinsanity” να έχει αγκαλιάσει τον ρόλο του. Χάρη στα 7 τρίποντα που πέτυχε, κατόρθωσε να ανέβει στην 20η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον Ρέτζι Μίλερ ενώ έφθασε και τα 2.199 εύστοχα τρίποντα, ανεβαίνοντας στην θέση της σχετικής λίστας, πάνω από τον Τζαμάλ Κρόφορντ! (πηγή: Basketball-reference).

Τα highlights του Κάρτερ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…