Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπλατ: “Είμαστε ακόμα ζωντανοί”

Μπλατ: “Είμαστε ακόμα ζωντανοί”

davied blatt

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά παραμένει ακόμα στο κόλπο της πρόκρισης. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Ντέιβιντ Μπλατ, μετά το ματς τόνισε ότι είναι ακόμα ζωντανοί και ότι θα απαντήσει για το τι πήγε λάθος στο σχεδιασμό όταν έρθει η ώρα.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις. Σε ένα ματς υψηλή πίεση και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό μπάσκετ. Δεν σουτάραμε όσο καλά θα έπρεπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Σε τέτοια ματς είναι δύσκολο να σκοράρεις. Εκτιμώ το πώς μας βοήθησε ο κόσμος. Μακάρι να είχαμε ένα άλλο αποτέλεσμα. Η Ζαλγκίρις τα κατάφερε. Πήρε σκορ από τον πάγκο της».

Για το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού τους τελευταίους 2,5 μήνες στο 5vs5: «Νομίζω πως δεν σουτάρουμε καλά. Όταν δεν βάζεις τα σουτ από έξω, το παιχνίδι σου από μέσα είναι πιο δύσκολα. Οι ομάδες με τον χρόνο σε μαθαίνουν. Δεν μας αφήνουν να τρέξουμε. Ξέρουν ότι είμαστε καλοί σε αυτό. Προφανώς, χάνουμε δημιουργούς και σουτέρ εδώ και 3-4 εβδομάδες, τον Σπανούλη και τον Στρέλνικες. Και αυτό μας πληγώνει. Δεν χρειάζεται να σας πω τι σημαίνουν αυτοί οι δύο παίκτες για την ομάδα. Δεν ήθελα να το πω στην αρχή, για να μην φανεί σαν δικαιολογία. Επειδή ρωτήσατε, όταν βγάζεις από την ομάδα 20-25 πόντους, υπάρχει πρόβλημα».

Για το τι θα αλλάζε στο στήσιμο του Ολυμπιακού ή το στυλ του: «Είναι μια καλή ερώτηση. Θα απαντήσω με σεβασμό. Νομίζω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτή την ερώτηση. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς πλέον. Δεν νιώθουμε καλά. Όμως, είμαστε ακόμα ζωντανοί. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προκριθούμε και ελπίζουμε πως τα πράγματα θα πάνε όπως θέλουμε. Θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, αλλά όχι τώρα».

Για τον Μπριάντε Ουέμπερ και αν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό: «Ήρθε στα μισά της σεζόν, σε έναν νέο κόσμο. Είχε μια δύσκολη κατάσταση με τραυματισμούς. Ταίριαξε. Δίνει όσα έχει. Δεν το βλέπεις συχνά αυτό στους ξένους παίκτες. Ειδικά σε αυτούς που έρχονται στα μισά της σεζόν. Το καλοκαίρι μπορείς να διαλέξεις τέτοιους παίκτες με έρευνα στην αγορά. Είναι πιο εύκολο. Όμως, το να βρεις τέτοιο παίκτη και τέτοιο άνθρωπο, που κάνει τέτοια προσπάθεια και παίζει έτσι, στα μισά της σεζόν, είναι δύσκολο. Ο χαρακτήρας του λέει πολλά. Αν αποφασίσει να μείνει στην Ευρώπη, πράγμα που ελπίζω και πιστεύω να κάνει, θα είναι ένας παίκτης με σπουδαία καριέρα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …