Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπάμπεργκ – ΑΕΚ 71-67

Μπάμπεργκ – ΑΕΚ 71-67

aek baberg

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four του Basketball Champions League πήρε η Μπάμπεργκ. Η γερμανική ομάδα υπερασπίστηκε την έδρα της, επικρατώντας της ΑΕΚ με 71-67, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς της Αθήνας σε μία εβδομάδα, με την Ένωση να καλείται να επικρατήσει με 5 πόντους και πάνω για να πάρει αυτή την πρόκριση στους “4”.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κλιφ Αλεξάντερ. Ο Αμερικανός ψηλός έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια, παίρνοντας τις περισσότερες μάχες από τον Βινς Χάντερ. Σημείωσε 19 πόντους ενώ κατέβασε κι 7 ριμπάουντ. Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζήσης είχε 4 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο αλλά και 3 λάθη σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Από την ΑΕΚ, ξεχώρισαν οι Σάκοτα (15π.), Θίοντορ (14π.), Λαρεντζάκης (12π.) και Χάντερ (12π.). Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν, μάλιστα, ο παίκτης που κράτησε ζωντανή την Ένωση στα δύσκολα, σημειώνοντας τους τελευταίους επτά πόντους της ομάδας του Λούκα Μπάνκι στο παιχνίδι.

Μελανό σημείο του αγώνα, ο τραυματισμός του Γιόνας Ματσιούλις στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στην πρώτη “μάχη” με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία, για τα προημιτελικά του Basketball Champions League. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι κατάφερε να μείνει χωρίς σκορ στα πρώτα 7:57 λεπτά του παιχνιδιού.

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν 0/8 δίποντα και 0/4 τρίποντα, ωστόσο έμειναν “ζωντανοί”, χάρη στην εξαιρετική άμυνα τους, με τους Γερμανούς να σκοράρουν μόνο 8 πόντους.

Το πρώτο καλάθι της ΑΕΚ το πέτυχε ο Λαρεντζάκης, “τρυπώντας” τη γερμανική άμυνα, με την Ένωση, μάλιστα, να καταφέρνει να πλησιάσει στον πόντο (11-10) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, έπειτα από buzzer beater τρίποντο του Θίοντορ.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ξεφύγουν και πάλι στο σκορ και προηγήθηκαν με 20-14, αλλά η Ένωση αντέδρασε και πάλι άμεσα, ενώ αυτή τη φορά πήρε και το προβάδισμα (28-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά να αδυνατεί να ξεφύγει στο σκορ. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι Γερμανοί πλησίασαν, μάλιστα, στον πόντο (49-50).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Μπάμπεργκ ξέφυγε με 69-60, αλλά τότε βγήκε μπροστά ο Θίοντορ, ο οποίος πέτυχε τους επτά τελευταίους πόντους της ΑΕΚ, διατηρώντας την ομάδα του ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 11-10, 28-30, 49-50, 71-67.

baberg

aek3

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …