Κεντρική NBA Μέχρι κι οι Φοίνιξ Σανς έβγαλαν νοκ-άουτ τους Λέικερς! (vid)
NBA

Μέχρι κι οι Φοίνιξ Σανς έβγαλαν νοκ-άουτ τους Λέικερς! (vid)

lebron james

Οι υποστηρικτές της άποψης ότι οι Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα προλάβουν το “τρένο” των πλέι-οφ λιγοστεύουν με την πάροδο των ημερών. Μετά και τη χθεσινή ήττα από τους Φοίνιξ Σανς, όμως, η “μετοχή” της γνώμης αυτής βρίσκεται πλέον σε ιστορικό χαμηλό, με την ομάδα του Χόλιγουντ να φθάνει στο χειρότερο δυνατό σημείο της.

Συγκεκριμένα, οι Σανς, δηλαδή η χειρότερη ομάδα του φετινού NBA, νίκησε τους Λέικερς με 118-109, μόλις στη 2η νίκη της ομάδας από την Αριζόνα εντός των τελευταίων 20 παιχνιδιών της! Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το Φοίνιξ είναι η χειρότερη ομάδα από την οποία έχει χάσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στην καριέρα του, καθώς το ποσοστό νικών της βρίσκεται στο 19%!

Το δυναμικό νεαρό δίδυμο των Φοίνιξ Σανς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Ο Ντέβιν Μπούκερ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο ΝτιΆντρε Έιτον έβαλε στα καλάθια τους αντίπαλους ψηλούς με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο ρούκι από τις Μπαχάμες, μάλιστα, μάρκαρε τον ΛεΜπρόν σε πολλές κατοχές, προκαλώντας εκνευρισμό στον “Βασιλιά”. Ο τίτλος του MVP του αγώνα ανήκει δικαιωματικά στον υπερταλαντούχο ψηλό.

Τα highlights του Έιτον

https://www.youtube.com/watch?v=9iQ3CyZvf5g

Οι Λέικερς βρίσκονταν πίσω στο σκορ ακόμη και με 14 πόντους εντός της 4ης περιόδου και συγκεκριμένα με 6 λεπτά για το φινάλε. Τότε ήταν που ήχησαν οι “σάλπιγγες” της ανατροπής με μπροστάρη τον Τζέιμς και μπορεί η διαφορά να έπεσε έως και τους 3 πόντους (112-109) αλλά το Φοίνιξ αντεπεξήλθε σωστά στο φινάλε, ευστοχώντας στις βολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σανς κυριάρχησαν κατά μήκος του μεγαλύτερο χρονικού διαστήματος στο ματς, παίρνοντας “κεφάλι” 14, 17 και 14 πόντων αντίστοιχα σε 2η, 3η και 4η περίοδο. Μπορεί να είχαν μονάχα 6/26 τρίποντα αλλά μπόρεσαν να βάλουν τους Λέικερς στα καλάθια, όσον αφορά το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα (33/50 δίποντα) ενώ πήγαν στη γραμμή των βολών 40 ολόκληρες φορές!

Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 16 ασίστ (ρεκόρ σεζόν), ο Μπράντον Ίνγκραμ σταμάτησε στους 25 πόντους, όντας ο μόνος φορμαρισμένος συμπαίκτης του ΛεΜπρόν ενώ ο Τζαβέλ ΜακΓκί ήρθε από τον πάγκο κι είχε 21 πόντους με 10/10 σουτ! Οι Λέικερς, βέβαια, είχαν τα κλασικά προβλήματα στο σουτ (8/25 τρίποντα), στα αμυντικά rotation αλλά και στον πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πλέον 4.5 νίκες μακριά από την 8η θέση της Δύσης, με μόλις 19 παιχνίδια να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Το οριστικό φιάσκο αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα…

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=s-tqAa78zhE

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…