Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Λάνγκφορντ: “Όταν με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό είπα…”

Λάνγκφορντ: “Όταν με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό είπα…”

langford

Στο podcast του Τζο Αρλάουσκας βρέθηκε ο Κιθ Λάνγκφορντ και έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε για την ευκαιρία που του έδωσαν οι “πράσινοι”, ενώ έκανε αναφορά και στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Όταν βρέθηκα στην Μακάμπι, δεν είχα λεφτά, δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Ήμουν κλεισμένος στον εαυτό μου. Τον πρώτο μήνα δεν μπορούσα να βάλω βολή. Μπορεί να βρήκα τον καλό μου εαυτό, αλλά εκεί είναι σκληροί στις διαπραγματεύσεις, αλλά όλο μου το σκεπτικό ήταν, έχω χάσει εκατομμύρια, πρέπει να βγάλω λεφτά. Θα ήθελα να μείνω, αλλά είχα διαφορετική αποστολή. Η πρώτη σεζόν στην Μιλάνο ήταν δύσκολη, αλλά στην δεύτερη με τον Μπάνκι έφερε το σύστημα του και έφτιαξε την ομάδα και απλά πήγαμε καλά.

-Είχα ευκαιρίες πριν την Ούνικς, έμεινα τρεις σεζόν, έκανα δουλειά, πήρα χρήματα.. είχα προσφορές από ομάδες Euroleague, αλλά ήταν όλες χειρότερες. Πίστευα ότι είχα πολύ καλή σεζόν, ήμουν σε καλή κατάσταση. Είχα προσφορές από τον Παναθηναϊκό και την Βαλένθια και είπα ότι δεν είναι αυτό που πρέπει να συμβεί, μετά από τέτοιες σεζόν. Ήμουν σε καλό σημείο της καριέρας μου. Η ομάδα μου δεν είχε την επιτυχία που έπρεπε.

-Δεν μου άρεσε η Κίνα από την πρώτη μέρα. Χτύπησα, εγχειρίστηκα πάλι. Όλοι έλεγαν ότι είμαι σκόρερ και θα είμαι μια χαρά στην Κίνα, αλλά δεν πάει έτσι. Χρειάζομαι μια ομάδα για να νικήσω, χρειάζομαι ένα πλαίσιο και ο τρόπος που παίζαμε δεν ήταν καλός. Ήμουν άβολα. Με κοιτούσαν και έλεγαν, ‘τι γίνεται, που είναι οι 50 πόντοι;’.

-Το άθλημα αυτό δεν συγχωρεί. Δεν έχεις συχνά δεύτερες ευκαιρίες. Για εμένα το να απορρίψω τον Παναθηναϊκό και να επιστρέψει και να έχω μια δεύτερη ευκαιρία… όταν με πήραν τηλέφωνο είπα δεν διαπραγματεύομαι, δεν με νοιάζουν τα λεφτά, πάμε… είναι ευκαιρία μου.

-Έχω παίξει δύο ντέρμπι. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να σέβεσαι. Είναι το μπάσκετ. Οι Έλληνες ζουν γι’ αυτά, αναπνέουν γι’ αυτά. Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Καθόλου.

-Το να προέρχομαι από το Κάνσας, με έκανε να στοχεύω στο ΝΒΑ. Μόλις το ξεπέρασα, ήταν όταν απογειώθηκα. Πρέπει να είσαι σπουδαίος όπου και αν παίζεις. Δεν έχει σημασία που παίζεις, άφησε τα όλα πίσω. Όταν σταμάτησα να παίρνω τον ατζέντη μου, τότε άρχισε να με παίρνει εκείνος. Πρέπει να κάνεις τα σωστά πράγματα για τον σωστό λόγο.

-Ο Μπλατ είναι ο μάστερ δάσκαλος – ψυχολόγος. Ξέρει τι χρειάζεται ο κάθε παίκτης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…