Κεντρική Διεθνή Κόμπι: “Μελετούσα τον Σπανούλη κι έλεγα πως θα τους… σκοτώσει”

Κόμπι: “Μελετούσα τον Σπανούλη κι έλεγα πως θα τους… σκοτώσει”

SPAN KOBE

Συνέντευξη παραχώρησε ο Κόμπι Μπράιαντ και αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο “Black Mamba” αναφέρθηκε επίσης στον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά και σε όλα όσα συμβαίνουν στους Λέικερς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ισπανική “Marca”:

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: “Δεν με εκπλήσσει καθόλου. Αν τον έβλεπες στη Ρεάλ, καταλάβαινες πως όλα ήταν εκεί. Τη σημερινή ημέρα οι τζένεραλ μάνατζερς είναι πιο έξυπνοι από παλιά. Ο Τζινόμπιλι στην Μπολόνια έκανε το ίδιο, αλλά ήταν 27 στο draftΌταν ήρθα στην ομάδα, είπα στον Σιζέφσκι πως ήθελα να είμαι ο ηγέτης της ομάδας, ο άνθρωπος που θα τα αναλάμβανε όλα. Άρχιζα να μελετώ παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης ή ο Μπαρμπόσα. Κάποιοι με ρωτούσαν τι έκανα και τους είπα “μελετάω το Σπανούλη”. “Ποιος είναι ο Σπανούλης;”, μου έλεγαν κι απαντούσα “Ο Σπανούλης θα σας… σκοτώσει”. Οπότε, προσπάθησα αυτή τη σοβαρότητα να την περάσω στους συμπαίκτες μου και στις προπονήσεις, χωρίς αστεία. Ήταν όλα πολύ σοβαρά“.

Για την άφιξη του Πάου Γκασόλ στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας: “Εξαρτάται από το αν θέλει να παίξει ή όχι (γέλια). Όταν μιλήσαμε, τού είπα “Πάου, το Μιλγουόκι είναι ένα πολύ καλό μέρος, αλλά θέλεις να παίξεις σοβαρά; Ποιον Πάου θα δούμε; Αυτόν που έπαιζε μαζί μου στους Λέικερς ή αυτόν που δεν αναγνώριζα στους Σπερς;”. Μού είπε πως ήταν έτοιμος να παίξει και αν γίνει αυτό, τότε οι Μπακς θα είναι πολύ… επικίνδυνοι. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο, όπως όταν έπαιζε στους Λέικερς. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, είναι 38 πια, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει, όπως να πάρει ριμπάουντ, να δώσει πάσες, να σουτάρει. Η ένταση αποκτιέται με την εμπειρία. Ο Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να παίξει ακόμη όπως άλλοι πιο έμπειροι παίκτες της λίγκας, επειδή είναι πολύ νέος και δύσκολα καταλαβαίνεις πως πρέπει να παίξεις στα playoffs. Υπάρχουν πολλά στα οποία πρέπει να δώσεις προσοχή και ο Πάου μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό“.

Όσο για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και όσα γίνονται στους Λέικερς, απάντησε:Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, είναι ο πρώτος χρόνος. Ο κόσμος πάντα θέλει γρήγορα αποτελέσματα και να παίρνει κάθε χρόνο πρωταθλήματα, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Είναι ο πρώτος χρόνος του ΛεΜπρόν. Ο δεύτερος θα είναι καλύτερος. Τα πράγματα δεν συμβαίνουν από την μια ημέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος.

Για τον Άντονι Ντέιβις και μια ενδεχόμενη μετακόμιση στο Λος Άντζελες είπε:Αν έχεις μια ευκαιρίας να πάρεις τον Άντονι Ντέιβις, τότε τον παίρνεις. Ο Κούζμα, ο Μπολ και ο Ίνγκραμ είναι καλοί και νέοι, αλλά δεν είναι καλύτεροι από τον Ντέιβις, οπότε αντίο. Ο Ντέιβις είναι ένας από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα. Τι συζητάμε; Αν μπορείς να τον πάρεις, τότε το κάνεις χωρίς αμφιβολία. Αν όχι, τότε έχεις τρεις νέους παίκτες, πάνω στους οποίους μπορείς να δουλέψεις και να χτίσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…