Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο 76-80

Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο 76-80

perrakis laurio

Μεγάλο διπλό στην έδρα του Κολοσσού Ρόδου πανηγύρισε το Λαύριο, καθώς επικράτησε με 80-76. Οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς είχαν τον έλεγχο και άντεξαν στην αντεπίθεση των Νησιωτών, με τον Λαμπ να κάνει φανταστική εμφάνιση. Αυτή η ήττα ήταν μαχαιριά για του γηπεδούχους, που βλέπουν τη μάχη για την παραμονή να δυσκολεύει.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένα και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (12-13). Το Λαύριο ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση του και με σερί 8-0 εκτόξευσε τη διαφορά στους εννιά πόντους (12-21). Ο Κολοσσός έσπασε το σερί των φιλοξενουμένων με τρίποντο τους Ντεμπς, αλλά η ομάδα του Χρήστου Σερέλη κράτησε σταθερά τη διαφορά σ΄αυτά τα επίπεδα (17-25).

Το Λαύριο συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο στο ματς και με καλάθι του Κακλαμανάκη προηγήθηκε για πρώτη φορά με 11 πόντους (22-33). Ο Έλληνας σέντερ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και με τους 10 πόντους του, βοήθησε τους φιλοξενουμένους να κρατήσουν τη διψήφια διαφορά τους (36-47).

Ο Κολοσσός Ρόδου στο δεύτερο μέρος έδειξε σημάδια ζωής και με σερί 7-0 και εκπληκτική άμυνα (0 πόντους σε πέντε λεπτά) πλησίασε στους τέσσερις πόντους (43-47). O Λαμπ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και σταμάτησε τους γηπεδούχους και τελικά το Λαύριο άντεξε και κράτησε τα ηνία του σκορ (51-59).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και σ΄αυτήν την περίοδο και με τρίποντο του Τσούπκοβιτς μείωσαν στον έναν πόντο (61-62). Ο παίκτης του Κολοσσού ήταν εξαιρετικός, αλλά απέναντι του ήταν ο φανταστικός Λαμπ, που κράταγε το προβάδισμα για το Λαύριο (68-72).

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Ο Κολοσσός προσπαθούσε να κάνει την ανατροπή, αλλά το Λαύριο είχε τις λύσεις και πήρε τελικά τη νίκη με 80-76.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 36-47, 51-59, 76-80

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…