Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Κινδυνεύει με την χειρότερη πορεία τα τελευταία επτά χρόνια!

Κινδυνεύει με την χειρότερη πορεία τα τελευταία επτά χρόνια!

paok ifaistos

Ο Ήφαιστος Λήμνου… σόρακε τον ΠΑΟΚ μέσα στο “PAOK Sports Arena” με το καλάθι του Φρεϊμάνις καθώς “άρπαξε” το “διπλό” και έβαλε σε μπελάδες τον “Δικέφαλο”. Οι Θεσσαλονικείς την δεδομένη χρονική στιγμή είναι στην έκτη θέση, με έναν βαθμό περισσότερο από την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου που βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ήφαιστο Λήμνου, ο ΠΑΟΚ έχει το μειονέκτημα αφού έχασε τόσο στο εκτός έδρας ματς, όσο και σε αυτό που έγινε στην Πυλαία. Οι “ασπρόμαυροι” έχουν ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα στο εξής… Θα αντιμετωπίσουν τον Άρη στο Παλέ ενώ όσον αφορά τα εκτός έδρας ματς, υπάρχουν ακόμη αυτά απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και το Περιστέρι. Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί το Λαύριο, τον Πανιώνιο και τον Κολοσσό.

Ο Ήφαιστος στην έδρα του θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, τον Χολαργό, το Ρέθυμνο και τον Άρη ενώ εκτός έδρας έχει να παίξει απέναντι στον Προμηθέα, την Κύμη και το Λαύριο. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερο βατά παιχνίδια σε σχέση με τον Ήφαιστο που βρίσκεται έναν βαθμό πίσω και το πρόβλημα εντοπίζεται στα εκτός έδρας ματς (με Άρη, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Περιστέρι) καθώς όλα είναι δύσκολα. Αν ο “Δικέφαλος” δεν καταφέρει να διατηρήσει την θέση στην οποία βρίσκεται στην παρούσα φάση, τότε θα μείνει εκτός εξάδας μετά από επτά χρόνια!

Ήταν η σεζόν 2011-12, όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος είχε τερματίσει όγδοη. Εφόσον οι “ασπρόμαυροι” δεν τερματίσουν μέσα στην πρώτη εξάδα, ασφαλώς και θα πρόκειται για μια μεγάλη αποτυχία όλων όσων ασχολήθηκαν με τον φετινό σχεδιασμό, ανεξαρτήτως των όποιων συνθηκών υπάρχουν φέτος. Το ebasket.gr από την περσινή σεζόν είχε υπογραμμίσει τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και παρά το οικονομικό “άνοιγμα” της αγωνιστικής χρονιάς 2017-18, στον ΠΑΟΚ επέλεξαν να ανεβάσουν το φετινό μπάτζετ!

Να σημειωθεί πως ακόμη κι αν ο “Δικέφαλος” “κρατήσει” αυτή την έκτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και δεν “ανέβει” πέμπτος, θα πρόκειται για την χειρότερη θέση της τελευταίας επταετίας μιας και μετά το 2012 (αρχής γενομένης από το 2013) η χαμηλότερη θέση του ήταν η πέμπτη. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ αν δεν “αντιδράσει” στις επόμενες αγωνιστικές, κινδυνεύει με την χειρότερη πορεία του (σ.σ. στην κανονική περίοδο) τα τελευταία επτά χρόνια!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…