Κεντρική Basket League Χολαργός Καρατζάς: “Το όραμα μας για τον Χολαργό”

Καρατζάς: “Το όραμα μας για τον Χολαργό”

980x650 e1552474387462

Ο Θόδωρος Καρατζάς είναι το alter ego του Γιώργου Δρόσου στον Χολαργό και μαζί τρέχουν τη μπασκετική ομάδα. Ο πολύπειρος παράγοντας έκανε δηλώσεις για όσα συμβαίνουν στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Αναλυτικά:

Από την αρχή της χρονιάς και το «στήσιμο» της ομάδας μέσα στο καλοκαίρι πιστεύατε ότι μπορεί ο Χολαργός να κάνει την πορεία που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα;

«Ξεκινώντας βεβαίως δεν περίμενα ότι θα κάναμε αυτή την πορεία. Ο Χολαργός είναι μια καινούργια ομάδα που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα έπαιζε στην Α1. Πιστεύαμε ότι κάναμε καλές επιλογές, αλλά ότι θα σωθούμε από τον πρώτο γύρο δεν μπορούσαμε να το δούμε από τότε».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Ο Χολαργός ενώ ήταν μια ομάδα καινούργια είχε έμπειρη διοίκηση, η οποία μπόρεσε μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα να φτιάξει το γήπεδο της, να πάρει τον σωστό προπονητή με αποτέλεσμα να κάνει αυτή την πολύ επιτυχημένη πορεία ως τώρα».

Η πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες για συμμετοχή στα play offs;

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάρει τα αποτελέσματα που μπορεί και από κει και πέρα ότι είναι να έρθει είναι καλοδεχούμενο».

Με τι θα είστε ευχαριστημένος μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν, όσον αφορά τον Χολαργό;

«Με τον Γιώργο Δρόσο έχουμε ένα όραμα για τον Χολαργό και εδώ θέλω να τονίσω την τεράστια συμβολή που έχει ο Γιώργος Δρόσος σε όλα αυτά που έκανε ο Χολαργός την φετινή σεζόν. Πετύχαμε να ταυτιστούμε πλήρως και να είμαστε ένα. Έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο αν μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε ο Χολαργός θα μπορέσει να μην είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά να έχει μια συνέχεια σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι που έχει ξεκινήσει…».

Ποιο είναι το όραμα σας και πως φαντάζεστε τον σύλλογο τα επόμενα χρόνια;

«Το όραμα μας είναι από δω και πέρα μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε βρει και άλλους ανθρώπους να είναι κοντά μας, να έχουν μια οικονομική επιφάνεια για να βοηθήσουν, αυτό το ταξίδι που κάνουμε και οπωσδήποτε να βρούμε τις κατάλληλες χορηγίες τις οποίες σαν πρώτη χρονιά φέτος δεν το πετύχαμε. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την οικονομική σταθερότητα της ομάδας, όπου θα βοηθήσει να υλοποιηθούν τα όνειρα μας. Το σημαντικότερο όμως ανεξάρτητα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι ότι θέλουμε ένα γήπεδο όπου να υπάρχουν οικογένειες και γενικά το παιχνίδι να είναι μια γιορτή, όπως πρέπει να είναι. Δεν θέλουμε βία μέσα σ’αυτό το γήπεδο…».

Ως ένας πολύ έμπειρος άνθρωπος που συνδέσατε το όνομα σας με την δημιουργία της Λίγκας, είστε ευχαριστημένος με το προϊόν και τον τρόπο που «πλασάρετε» στην αγορά;

«Όχι δεν είμαι ευχαριστημένος! Νομίζω ότι τα πράγματα δεν πήγανε καλύτερα, αλλά πήγανε χειρότερα… Και σ’ αυτό ευθυνόμαστε όλοι. Ευθύνονται όλοι. Δεν θέλω όμως να μπω σε λεπτομέρειες, λέω κάτι που είναι γνωστό κατά γενική ομολογία. Ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει τρίτη ομάδα που βγαίνει από το πρωτάθλημα και παίζει στην Ευρωλίγκα. Αυτό αποθαρρύνει του επενδυτές από το να μπουν στο μπάσκετ. Κάτι το οποίο γίνεται στην Ισπανία, όπου μια θέση είναι ανοικτή για την Ευρωλίγκα. Πρέπει να ξανακερδίσουμε μια θέση στην διοργάνωση…».

Αν βρισκόσασταν τώρα και πάλι στην θέση του προέδρου της Λίγκας τι θα κάνατε για να βελτιωθεί και να αποκτήσει το μπάσκετ μεγαλύτερη εμπορική αξία;

«Θα προσπαθούσα να βάλω και τρίτη ομάδα από την χώρα μας στην Ευρωλίγκα, προκειμένου να μπουν επενδυτές στο μπάσκετ και να δώσουν ώθηση στο άθλημα. Το δεύτερο πράγμα που θα έκανα έχει σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα τα μοίραζα και στις δεκατέσσερις ομάδες, όπως γινόταν και τότε με την κεντρική διαχείριση. Έτσι θα υπήρχαν μικρότερες ανισότητες, οι μικρές ομάδες θα γινόντουσαν πιο ισχυρές, άρα και το πρωτάθλημα θα ήταν πιο ανταγωνιστικό και αυτό θα είχε σαν συνέπεια να στρέψει το ενδιαφέρον των φιλάθλων ακόμη περισσότερο στο μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Χολαργός

Δειτε επισης

Στη Ρεάλ Μπέτις ο Αγκμπελέσε

Όπως ανακοίνωσε η Ρεάλ Μπέτις ο Ντάνι Αγκμπελέσε, είναι το νέο της μεταγραφικό απόκτημα. Ο…