Κεντρική Διεθνή Ιτούδης: “Γιατί να υπάρχουν πέντε ισπανικές ομάδες στην Ευρωλίγκα”

Ιτούδης: “Γιατί να υπάρχουν πέντε ισπανικές ομάδες στην Ευρωλίγκα”

itoudis

Ο Δημήτρης Ιτούδης φιλοξενήθηκε  σε διαδικτυακή εκπομπή και μίλησε για την ΤΣΣΚΑ, τόνισε την ανοδική πορεία του ρώσικου μπάσκετ ενώ ανέλυσε και την άποψη του για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Παίζουμε πολύ δυνατά ματς στην Ευρωλίγκα, έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα πλέι οφ, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούμε να κερδίσουμε στο Φάιναλ Φορ. Φυσικά, προετοιμαζόμαστε για αυτό, αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον το μπάσκετ θα προσαρμοστεί πλήρως στο φορμάτ του ΝΒΑ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περάσει σε δεύτερο πλάνο η VTB. Όχι, το αντίθετο. Θα την αντιμετωπίσουμε ως ένα είδος ανάπτυξης Λίγκας, που θα προσφέρει κίνητρο στις άλλες ομάδες να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο το παιχνίδι τους.

Οι ρωσικές ομάδες ομάδες όπως, για παράδειγμα, η Ούνιξ, η Λοκομοτίβ και η Χίμκι έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Η Ζενίθ οδεύει προς τα εκεί. Γιατί λοιπόν να μην συμπεριλάβουμε όλες αυτές τις πέντε ομάδες στην Ευρωλίγκα; Γιατί να υπάρχουν πέντε ισπανικές ομάδες;» αναρωτήθηκε ο Ιτούδης”.

Τέλος σχολίασε τις αναμετρήσεις με τους δυο ”αιωνίους”:”Και οι δύο αυτές ομάδες είναι πρωτοκλασάτες και είναι πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίζεις, ειδικά στην έδρα τους όπου το θερμό κοινό τους δίνει έξτρα ώθηση. Τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο ανεξάρτητα από την δύναμη που παίρνουν από τον κόσμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…