Κεντρική Διεθνή Ιτούδης για την αποχώρηση του Ολυμπιακού: “Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται στο γήπεδο”

Ιτούδης για την αποχώρηση του Ολυμπιακού: “Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται στο γήπεδο”

itoudis

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Γκολ χωρίς Σύνορα” και μίλησε μεταξύ άλλων για την επιστροφή του στην Αθήνα, τον Παναθηναϊκό αλλά και την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Οτιδήποτε είχαμε βάλει στο μυαλό μας ως στόχους το έχουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε τους παίκτες που θέλουμε, τους υποστηρίζουμε, τους επιλέξαμε και είμαστε περήφανοι γι αυτούς. Δεν με ενοχλεί το τι γράφεται. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Δημοκρατία έχουμε.

Το λιγότερο που μας απασχολεί είναι το συμβόλαιο. Για εμάς το σημαντικό είναι το πώς θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο».

Για τα χρόνια στον Παναθηναϊκό: «Τέλεια! Δεν υπάρχει καλύτερο πανεπιστήμιο για οποιονδήποτε επαγγελματία άνθρωπο. Έχουμε δημιουργήσει σχέσεις και φιλίες μέσα από τον Παναθηναϊκό«

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα η σχέση που είχα με τον κύριο Παύλο. Και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και οι συζητήσεις. Για μένα με λέξεις δεν μπορείς να τον περιγράψεις έναν τεράστιο άνθρωπο. Ήταν ευεργέτης του ελληνικού μπάσκετ. Ήταν απλός άνθρωπος και ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπο. Έχτισε μια αυτοκρατορία. Για εμάς ήταν ένα τεράστιο κίνητρο να βλέπουμε την ενέργεια που είχα και με τις επιτυχίες που είχαν στις επιχειρήσεις. Είχαν τεράστια ενέργεια και πάθος.

Για τον Νικ Καλάθη: «Ο Νικ είναι προϊόν δουλειάς. Είμαι χαρούμενος για την εξέλιξή του. Ήταν μια από τις επιλογές να τον φέρουμε τότε στον Παναθηναϊκό. Ήταν εύστοχη κίνηση για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Ο Νικ κουβαλά τον τίτλο του ηγέτη της ομάδας και θεωρώ ότι είναι προϊόν δουλειάς και εμπειριών αυτό που έχει αποκτήσει, με πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Για την επιστροφή στο ΟΑΚΑ: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είναι έντονα συγκινησιακή η στιγμή. Η πρώτη φορά είναι πιο έντονη. Όταν παίξαμε πλέι οφ το 2015 ήταν πολύ έντονη στιγμή. Γυάλισαν τα μάτια μου. Ήταν έντονες οι στιγμές».

Για τους «αιωνίους»: «Και οι δύο έχουν κάνει αρκετές αλλαγές, αλλά θεωρώ πως θα έχουν μια θέση στα πλέι οφ. Έχουν βάσιμες ελπίδες για να το πετύχουν».

Για τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου και την αποχώρηση του Ολυμπιακού: «Δεν πιστεύω ότι είναι απόφαση προπονητή. Είναι απόφαση της διοίκησης. Πρέπει να σεβαστείς την απόφαση της διοίκησης. Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται στο γήπεδο»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Οι αντιξοότητες της ζωής και της πορείας του ως αθλητή, είναι αυτές που τον γαλούχησαν να παλέψει μέσα από αντιξοότητες για να εκτιμήσει το καθετί που έχει ως αγαθό. Είναι πολύ μεγάλο κομμάτι. Είναι ένα παιδί που δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Α1.

Για την Εθνική: «Έχω να πω συγχαρητήρια στην Εθνική. Είναι μεγάλη υπόθεση και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα. Το ζήσαμε και εμείς. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό όμως. Υπάρχουν μέρες και μήνες που μπορούν να τις ξεχωρίσουν για να παίξουν οι ομάδες και οι σύλλογοι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…