Κεντρική NBA Η μεγάλη στιγμή της απόσυρσης της φανέλας του Τζινόμπιλι! “Ευχαριστώ Σαν Αντόνιο…” (vids)
NBA

Η μεγάλη στιγμή της απόσυρσης της φανέλας του Τζινόμπιλι! “Ευχαριστώ Σαν Αντόνιο…” (vids)

manu

Aποτέλεσε ιδιαίτερο “κομμάτι” των Σπερς, ένας παίκτης που πρόσφερε πολλά (2002-2018) στην ομάδα του Σαν Αντόνιο… Ο λόγος για τον Μανού Τζινόμπιλι, του οποίου την φανέλα απέσυραν τα “σπιρούνια” και την “τοποθέτησαν” στην οροφή του γηπέδου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Αργεντινό.

Δείτε την συγκεκριμένη στιγμή αλλά και το συγκινητικό video των Σπερς για τον Τζινόμπιλι, ο οποίος αποθεώθηκε. Ο ίδιος ανέφερε:

Την ημέρα που επιλέχθηκα έπρεπε να κάνω έρευνα για να δω που είναι το Σαν Αντόνιο, δεν είχα ιδέα. Την τρίτη μου χρονιά άρχισα να σκέφτομαι ότι ανήκω εδώ. Όταν ήρθα εδώ δεν ήξερα ότι έκανα κάτι διαφορετικό. Όπως τότε που ο Ποπ μου φώναξε γιατί έδωσα πάσα πίσω από την πλάτη, δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Για εμένα ήταν το πιο λογικό play.

Αλλά άρχισα αργά να σκέφτομαι πιο πολύ, μαθαίνοντας τόσα πολλά. Έγινα πολύ καλύτερος παίκτης με έναν προπονητή σαν και αυτόν, που με έκανε να καταλάβω πως μια ομάδα δουλεύει, αλλά και εκτός του κορτ.

Έγινε σαν πατέρας μου. Είμαι τόσο τυχερός που είχα τόσο καλούς συμπαίκτες. Το απόλαυσα που ήμουν μέρος της ομάδας. Κερδίζαμε μαζί, χάναμε μαζί… περνούσαμε χρόνο μαζί.

Αυτός ήταν ο ρόλος μου στην ομάδα. Να φέρνω την σπίθα. Δεν υπήρχε ούτε μια σεζόν που να μην πίστευα όταν ξεκινούσε η σεζόν ότι δεν θα νικήσουμε. Ο μόνος στόχος μου ήταν να κερδίσουμε Πρωτάθλημα. Θέλαμε να κερδίσουμε μαζί. Μεγάλη προσπάθεια για να μην τους απογοητεύσεις όλους…

Κάθε φορά που αμφισβητούσα τον εαυτό μου, οι οπαδοί φώναζαν το όνομα μου. Με βοήθησαν. Στο τέλος ήταν σαν ανταμοιβή. Ένιωσα περισσότερη αγάπη και εκτίμηση. Ήταν τέλεια. Ήταν μεγάλη βοήθεια. Για πολλά χρόνια δεν απολάμβανα την διαδρομή, απολάμβανα μόνο αν κερδίζαμε στο τέλος. Το παιχνίδι μου έδωσε τόσα πολλά… Ευχαριστώ Σαν Αντόνιο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…