Κεντρική Basket League ΑΕΚ Η ειρωνία του Μπάνκι κι ο αντί-Ματσιούλις!

Η ειρωνία του Μπάνκι κι ο αντί-Ματσιούλις!

banki

Μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη, ο Λούκα Μπάνκι τόνισε ότι η ομάδα θα βγει στην αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του Γιόνας Ματσιούλις, ειρωνεύτηκε τους Γερμανούς που εκτίμησαν ότι ο Λιθουανός φόργουορντ δεν έχει σπάσει το χέρι του, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Τζόρνταν Θίοντορ.

“Ήταν καλή και πολύ σημαντική νίκη, που απέδειξε ξανά ότι η ομάδα χτίζει τη σωστή νοοτροπία, παρά τα λάθη που έγιναν. Φυσικά είναι δύσκολο να προετοιμάσεις ένα τέτοιο παιχνίδι σε σχεδόν 24 ώρες, γιατί μετά το ταξίδι στη Γερμανία, φτάσαμε εδώ την Πέμπτη το βράδυ κι όχι στην καλύτερη διάθεση.

Προπονηθήκαμε σοβαρά την Παρασκευή και τα παιδιά μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν έτοιμοι να παίξουν. Όπως έδειξαν απόψε, με κάποια λάθη, αλλά με σοβαρή συμπεριφορά. Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα, ειδικά με τέτοιο πρόγραμμα και όταν ο αντίπαλος παίζει χωρίς πίεση και το μυαλό σου βρίσκεται στο να είσαι υγιής στο επόμενο παιχνίδι.

Πιστεύω ότι ήταν ξεκάθαρο πως ο Άρης προσπάθησε να επιτεθεί εκμεταλλευόμενος την υψομετρική διαφορά και τα αθλητικά προσόντα του. Στην άμυνα προσαρμοστήκαμε στη διάρκεια του αγώνα και μόνο κάποια λάθη στο τέλος μας έκανε να μην νικήσουμε με καλύτερο σκορ”, τόνισε αρχικά.

“Ο Θίοντορ ένιωσε άσχημα και μου ζήτησε να τον προστατέψω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε στην Αθήνα εκτός φόρμας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με αυτόν ώστε να τον βάλουμε στο σωστό επίπεδο φόρμας, αλλά ξαφνικά είχε έναν τραυματισμό που σταμάτησε αυτή τη διαδικασία. Ειναι νωρίς να πούμε αν θα παίξει την Τετάρτη. Πρέπει να ξεκουραστεί, να τον δούμε στην προπόνηση. Κάποιος στην Μπάμπεργκ μου είπε ότι το χέρι του Ματσιούλις δεν είχε σπάσει! Πρέπει να σεβαστούμε τους Γερμανούς γιατρούς. Προφανώς κάτι έγινε στη διάρκεια του ταξιδιού”, πρόσθεσε ειρωνικά για τους Γερμανούς γιατρούς ο προπονητής της ΑΕΚ.

“Η ομάδα είναι σοκαρισμένη με αυτό που έγινε με τον Γιόνας. Δεν ξέρω αν επηρέασε τον αποψινό αγώνα, γιατί είδα μια ομάδα που έπαιξε πολύ σοβαρά. Κανείς δεν είναι χαρούμενος που θα παίξουμε στο υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τον Γιόνας, αλλά ξέρουμε τι να κάνουμε τώρα και όλοι είναι έτοιμοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο μας λείπει και ο Ξανθόπουλος.

Πιστεύω ότι πρέπει να ψάξουμε τη αγορά για αντικαταστάτη του Γιόνας. Αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε την τελική ιατρική γνωμάτευση για να καταλάβουμε πόσο ακριβώς θα μείνει έξω ο Γιόνας για να αναρρώσει.

Ο Ξανθόπουλος θα παίξει την Τετάρτη. Θα είναι στον πάγκο και θα δώσει την υποστήριξή του με την προσωπικότητά του. Αυτός είναι ένας αγώνας όπου όλοι θέλουν να συμμετέχουν”, συμπλήρωσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…