Κεντρική NBA Γιόκιτς vs Ντόντσιτς! Η “μάχη” των Γιουγκοσλάβων στο φινάλε (vid)
NBA

Γιόκιτς vs Ντόντσιτς! Η “μάχη” των Γιουγκοσλάβων στο φινάλε (vid)

luca doncic nikola jokic

Οι Ντένβερ Νάγκετς κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς με 100-99 στην εκπνοή, ανατρέποντας διαφορά 12 πόντων στην 4η περίοδο. Το στοιχείο, βέβαια, που “έκλεψε” την παράσταση στην εν λόγω αναμέτρηση δεν ήταν άλλο από τη “σύγκρουση” των δύο πιο προβεβλημένων κι “αστραφτερών” παικτών που προέρχονται από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η “μάχη” αυτή αφορά, φυσικά, στους Νίκολα Γιόκιτς και Λούκα Ντόντσιτς, με το παιδί-θαύμα της Σλοβενίας να τα πηγαίνει περίφημα στις clutch στιγμές του αγώνα αλλά με τον Σέρβο καλλιτέχνη να έχει τον τελευταίο λόγο!

Συγκεκριμένα, ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ κι 9 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 10/23 σουτ και 3/7 βολές. Η παρουσία του στην 4η περίοδο ήταν επιβλητική, με τον 20χρονο αστέρα να έχει καθιερωθεί ήδη ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών της λίγκας στα κρίσιμα σημεία, και το θρασύ κάρφωμα που πέτυχε με 5.8” για το φινάλε έβαλε μπροστά το Ντάλας με 99-98!

Δείτε το κάρφωμα του Ντόντσιτς

https://twitter.com/SportsCenter/status/1106420045410914306

Στην τελευταία κατοχή του ματς, όμως, ο Γιόκιτς ήταν αυτός που έκλεψε τη “λάμψη”. Παρότι δεν ασχολήθηκε κι ιδιαίτερα με τον τομέα του σκοραρίσματος στο παιχνίδι αυτό (11 πόντοι με 4/9 σου, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ), αφήνοντας τη δουλειά στον εξαιρετικό Πολ Μίλσαπ (33 πόντοι, 14/19 σουτ), ο “Joker” πήρε το πιο κρίσιμο σουτ επάνω του. Αφού απομονώθηκε με τον Ντουάιτ Πάουελ, ο Γιόκιτς νίκησε τον Καναδό, χάρη στο τρομερά απαλό touch του γύρω από το καλάθι και χάρισε τη νίκη στους Νάγκετς, οι οποίοι πλησιάζουν στην επικύρωση της 2ης θέσης στη Δύση!

Το buzzer-beater του Γιόκιτς

https://twitter.com/SportsCenter/status/1106420729506136064

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…