Κεντρική Elite League Εθνικός: Οι απαντήσεις του Μανδραγού στις κατηγορίες των πρώην παικτών

Εθνικός: Οι απαντήσεις του Μανδραγού στις κατηγορίες των πρώην παικτών

ethnikos asimakopoulos palaioxoritis mandragos

Ο προπονητής του Εθνικού, Ηλίας Μανδραγός, θέλησε να δώσει τις δικές του απαντήσεις στους πρώην παίκτες της ομάδας (σ.σ. με τελευταίο τον Τζίμη) για όσα τον κατηγορούν από την αρχή της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά:

Ύστερα από όσα έχουν γίνει τη φετινή χρονιά και για τις κατηγορίες δεν θα μπορούσα να μην απαντήσω. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία και ότι βοήθησα φέτος αφιλοκερδώς την ομάδα, για να μην διαλυθεί. Η σεζόν είναι δύσκολη, έβαλα κάτω την προσωπική ζωή, τις δουλειές μου για να βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή παρουσία. Θα ήθελα να κάνω μία αναδρομή στη φετινή σεζόν και να απαντήσω σε κάποιες από τις κατηγορίες, που μου έχουν «απονεμηθεί» από πρώην παίκτες μου και παράγοντες.

Στις 11 Σεπτεμβρίου διάβασα ότι αναλαμβάνει τον Εθνικό ο Θοδωρής Παλαιοχωρίτης, που είναι φίλος μου. Μόλις το έμαθα πήρα τηλέφωνο τον κύριο Μακρινό, που στο παρελθόν ήταν και προπονητής μου, για να του προτείνω έναν παίκτη και συγκεκριμένα τον Βασίλη Τζίμη. Ο κύριος Μακρινός μου είπε να μπω κι εγώ στην ομάδα και να είμαι στο πλευρό του Παλαιοχωρίτη και να τον βοηθήσω στη δύσκολη χρονιά. Του είπα ότι δεν έχω χρόνο, καθώς έχω επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά μου είπε ότι με ήθελε να βοηθήσω και με έπεισε, μαζί με τον κ. Παλαιοχωρίτη, τελικά να πάω στην ομάδα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου είχαμε αγώνα με τον Φίλιππο στη Βέροια για το Κύπελλο. Μέσα σε τρεις μέρες καταφέραμε να βρούμε πέντε παίκτες, για να κατέβουμε και να μην μηδενιστούμε. Το πρωί της ημέρας του αγώνα «έτρεχα» για να βγάλω τα δελτία και με παίρνει ένας εκ των πέντε και συγκεκριμένα ο Ερρίκος Κούτρης και μου λέει ότι τον πήραν εκτάκτως από τη δουλειά για να πάει και δεν μπορούσε να έρθει. Έτσι, ύστερα από συζητήσεις με τον Παλαιοχωρίτη, αποφάσισα να ενεργοποιήσω το δελτίο μου και να κατέβω να παίξω για να μην μηδενιστεί η ομάδα.

Τα έξοδα για τον αγώνα με τον Φίλιππο Βέροιας ήταν συνολικά 1375 ευρώ και για όλα αυτά υπάρχουν αποδείξεις (δελτία, βενζίνες, διόδια, φαγητά αθλητών). Ο κύριος Παγώνης, προς τιμήν του και τον ευχαριστώ πολύ, έδωσε 1100 ευρώ, άλλα 200 ευρώ ο κ. Καραμαλέγκος και τα υπόλοιπα εγώ και ο Παλαιοχωρίτης. Μ΄αυτόν τον τρόπο καλύφθηκαν τα έξοδα του πρώτου ματς της σεζόν.

Μετά τον αγώνα είχαμε δύο εβδομάδες, για να φτιάξουμε το ρόστερ. Όλοι οι ελεύθεροι αθλητές μίλησαν μαζί μας, αλλά ήθελαν και οικονομικές απολαβές. Στο τέλος όσοι έμειναν στο ρόστερ είχαν συμφωνήσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και αν καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και των εντός έδρας αγώνων, ότι περισσεύει θα το μοιραστούν οι αθλητές που θα τρέξουν την ομάδα (κανένας δεν έχει ιδιωτικό συμφωνητικό ή επιταγή στα χέρια του) και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής, ώστε να δείξουν την αξία τους και είτε να μείνουν τη νέα χρονιά στον Εθνικό στη Β΄Εθνική, καθώς ήταν δύσκολη εξ αρχής η παραμονή, είτε να βρουν ένα καλό συμβόλαιο σε κάποια άλλη ομάδα.

Στη συνέχεια συζητήσαμε και είπαμε ότι χρειάζονται και κάποιοι έμπειροι παίκτες, για να έχουμε μία αξιοπρεπή παρουσία. Ο Ανδριανός Περδικάρης, ένας μπασκετμπολίστας αναγνωρισμένος στην κατηγορία, ήρθε στην ομάδα με τη συμβολή του κύριου Σκιαθίτη ο οποίος ως χορηγός θα αναλάμβανε τα έξοδά του (συμφωνία αντρών όπως την χαρακτήριζε ο ίδιος). Στα μέσα της σεζόν, όμως, είπε ότι δεν μπορεί να πληρώσει, αλλά στη συνέχεια έταξε στον παίκτη όλο το ποσό αρκεί να φύγει από την ομάδα, για να διαλυθεί ο Εθνικός. Ο κύριος Παγώνης ανέλαβε τον μισθό του Νίκου Μίχαλου , αλλά δεν τον πλήρωσε, καθώς ο Μίχαλος έφυγε από την ομάδα λόγω διαφορών με τον κ. Παλαιοχωρίτη.

Τον τρίτο έμπειρο παίκτη, τον Νικολαΐδη, ανέλαβαν να πληρώνουν οι Καραμαλέγκος και Γιατρούδης, με τον δεύτερο να δίνει τα μισά χρήματα που θα έπαιρνε μέχρι το τέλος της χρονιάς, παρότι τελικά αποχώρησε νωρίς από την ομάδα ο Νικολαΐδης. Ο Βασίλης Δέρβος και ο κύριος Καραφαντής από την πλευρά τους θέλησαν να πληρώσουν κάποιον παίκτη για να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά του είπαμε ότι είναι προτιμότερο να πληρώσει τα δύο πρώτα ταξίδια της ομάδας, γιατί ακόμα υπήρχε αβεβαιότητα για τα λειτουργικά έξοδα, όπως και έγινε.

Μετά την αποχώρηση του Παλαιοχωρίτη δέχτηκα πίεση από τον κ. Μακρινό να αναλάβω εγώ την ομάδα. Αφού δέχτηκα, μίλησα με τους Μίχαλο και Νικολαΐδη για να γυρίσουν στην ομάδα, με τον Μίχαλο να αποδέχεται την πρόσκληση μου. Προσπάθησα να συσπειρώσω όλους τους αθλητές μας και ως έναν βαθμό τα κατάφερα και αυτό φάνηκε από την εικόνα της ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια. Μαζί μου πήρα και δύο συνεργάτες, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά. Ένας εξ αυτών ο κ. Αναστασίου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο σκάουτινγκ και ο κ. Αυγουστίδης στην καθημερινότητα με την εμπειρία του στην προπόνηση, φαίνεται από όσα κάνουν οι παίκτες μέσα στο παρκέ καθώς και η βελτίωσή τους με την πάροδο του χρόνου.

Δύο αθλητές στυλοβάτες της ομάδας, που έχουν αναλάβει σημαντικά πόστα στην ομάδα (αρχηγός και υπεύθυνος ακαδημιών), αντίστοιχα είναι ο κ. Κυρίτσης και ο κ. Ασημακόπουλος, δεν έχουν χάσει ούτε μια μέρα και είναι παρών πάντα στην καθημερινότητα της ομάδας και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό και προσωπικά.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήρθε ο Νίκος Μαραγκίδης, ο οποίος μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά που έκανε, κέρδισε μία θέση στο ρόστερ και με τις εμφανίσεις του μας δικαίωσε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πατέρας κ. Μαραγκίδης μας ζήτησε να τον λιώσουμε στις προπονήσεις, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α2 και να μην του χαριστούμε. Μαζί του ήρθαν και οι Γιατρούδης και Λεκάκης, οι οποίοι έχουν πολύ καλές προοπτικές να αγωνιστούν στο μέλλον σε αυτές τις κατηγορίες, μόνο αν δουλέψουν σκληρά και ο Εθνικός, αν θέλουν και οι ίδιοι, πρέπει να βασιστεί σε αυτούς στο μέλλον. Παράλληλα, θέλω να κάνω αναφορά στον Ρόμπερτ Χουγκάζ, ο οποίος είναι στην ίδια ηλικία με τους δύο παραπάνω. Ο νεαρός αθλητής μέσα από τον Εθνικό κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο του και να πάρει υποτροφία από κολλέγιο των ΗΠΑ και γι αυτό δεν αγωνίστηκε κόντρα στο Μαρούσι. Ο Χουγκάζ ήταν ένα από τα κέρδη του Εθνικού τη φετινή χρονιά και η περίπτωση του δείχνει ότι όποιος δουλεύει δικαιώνεται.

Δύο αθλητές ακόμα που είναι σε νεαρή ηλικία είναι ο κ. Κοκορόγιαννης και ο κ. Κωτσόπουλος, βασικοί παίχτες της ομάδας με ήθος και σωστή νοοτροπία, που έχουμε βασιστεί επάνω τους και έχουμε δικαιωθεί.  Θα πρέπει να σας γνωστοποιήσω ότι έχω υποβάλλει την παραίτησή μου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Κόροιβο Αμαλιάδας και δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν.

Διάφοροι παίκτες έγραψαν κάποια πράγματα. Όσοι προχώρησαν σε τέτοια πράξη, το έκαναν για την προσωπική τους προβολή. Ο Μάριος Σκιαθίτης δεν αποδέχτηκε ότι ένας παίκτης που ήρθε μετά το ξεκίνημα της χρονιάς, ο Νίκος Μαραγκίδης, ήταν καλύτερος από αυτόν και του πήρε τον χρόνο συμμετοχής. Όσον αφορά τον Βασίλη Τζίμη, εγώ τον έχω βοηθήσει, καθώς εγώ του έδωσα την ευκαιρία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Α τοπικό, ενώ έπαιζε σαν έφηβος την προηγούμενη χρονιά στην τελευταία κατηγορία στην Γ’ κατηγορία, την επόμενη χρονιά με δύο τηλέφωνα δικά μου πείστηκαν κάποιοι να πάει στην Γ΄Εθνική στην Νάξο και φέτος στην Α2 Εθνική Κατηγορία, πάλι με την συγκατάθεση την δική μου και ενώ ο κ. Παλαιοχωρίτης ήταν διστακτικός ακόμα και για την συμμετοχή του στην 12άδα, πάλι μπήκα μπροστά, όπως κάνω πάντα για όλα τα παιδιά. Από ότι φαίνεται, όμως, ήθελε την προσωπική του προβολή και αυτό φάνηκε από τις πράξεις και τα λόγια του όταν επέστρεψε ο κ. Μίχαλος στην ομάδα και από το γεγονός ότι γύρισε σε μια προπόνηση, στην οποία τον έδιωξα για ανάρμοστη συμπεριφορά, λέγοντας ότι αυτός είναι ο Εθνικος. ΑΛΗΘΕΙΑ?

Αθλητές παλαίμαχοι όπως ο κ. Μπρούστας και ο κ. Κορκόδειλος το έχουν ξεστομίσει ποτέ αυτό? Μίλησα με τον κύριο Μακρινό για το περιστατικό και αυτός αποφάσισε να τον διώξει από την ομάδα οριστικά.

Για την περίπτωση του Δημήτρη Μπινιάκου θέλω να πω ότι ήρθε όπως οι υπόλοιποι παίκτες στην ομάδα με τους ίδιους όρους. Αγωνίστηκε στην αρχή της χρονιάς, αλλά εγώ προσωπικά δεν πείστηκα από όσα είδα και ήθελα να στηρίξουμε ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας τον Αναστάση Μαραγκίδη και γι αυτό αποχώρησε.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν πολύ γονείς-παράγοντες με πίεσαν για να δώσω περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους και να τα προωθήσω. Εγώ όμως έμεινα πιστός στο δόγμα μου και συνέχισα να βάζω παίκτες, οι οποίοι εκείνη την στιγμή ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Για όλα τα παραπάνω θέλω να πω ότι όσοι το καλοκαίρι παράτησαν την ομάδα, προκειμένου να διαλυθεί, πρέπει να αναλογιστούν όλα αυτά. Κλείνοντας, μέσα σε αυτήν τη σεζόν, γνώρισα ανθρώπους του Εθνικού, από τις Πινέζες και από τη διοίκηση του Εθνικού. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα και ότι και να γίνει θα είμαι στο πλευρό τους τη νέα χρονιά, να υποστηρίζω την ομάδα και να βοηθάω όπως μπορώ.

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν τη φετινή χρονιά την ομάδα. Τον κύριο Παγώνη για όσα χρήματα έδωσε και για την στήριξη στην αρχή της χρονιάς που έτσι κράτησε την ομάδα στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Για τους ίδιους λόγους θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Καραμαλέγκο. Παράλληλα, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κύριο Δέρβο και στον κύριο Καραφαντή, που σε όλη τη διάρκεια ήταν στο πλευρό μας και βοηθούσαν τον Εθνικό να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία. Θα πρέπει να αναφέρω ότι όλα τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα της ομάδας τα έχει επωμιστεί ο κ. Μακρινός σε συνεργασία με τρεις χορηγούς συνεργάτες δικούς του από το επαγγελματικό του περιβάλλον τους οποίους θα αναφέρει στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς.

Ένα μεγάλο ΘΕΛΩ δικό μου και ευχή μαζί θα είναι όλοι οι παραπάνω χορηγοί παράγοντες, να κάτσουν και να συνεργαστούν μαζί για το καλό και το μέλλον του Εθνικού. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Όσο γι’αυτούς που βγαίνουν και κριτικάρουν και λασπολογούν απέναντι μας, αλήθεια δουλεύουν? Έχουν άλλη ασχολία? Επιχειρήσεις? Οικογένειες? Ή κοιτάνε την προσωπική τους φιλοδοξία με απώτερο σκοπό? Ας μας αφήσουν λοιπόν στην ησυχία μας να τελειώσουμε την χρονιά ΜΕΣΑ στο γήπεδο, όπως ήταν και ο αρχικός μας στόχος. Έχουμε την στήριξη του Δ.Σ. και των παιδιών που είναι σε κάθε παιχνίδι και μας στηρίζουν από τις Πινέζες και τους ευχαριστούμε πολύ γιαυτό.

Το ξέρω ότι κάποιοι θα συνεχίσουν, γιατί όπως ανέφερα έχουν τους σκοπούς τους, θα κάνουμε υπομονή και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους και θα κάνουμε ταμείο και ανακοινώσεις στο τέλος…………..

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…