Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αποκλειστικά στο χέρι της η διάκριση, μπορεί η Εθνική μας!

Αποκλειστικά στο χέρι της η διάκριση, μπορεί η Εθνική μας!

ΕΘΝΙΚΗΟΜΑΔΑ

Η Ελλάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία στα “παράθυρα” και πλέον έμαθε και τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει με σκοπό να πάει όσο πιο μακριά γίνεται σήμερα στην Κίνα. 

Ας μην ξεγελιόμαστε, με Γιάννη Αντετοκούνμπο παρόντα η Εθνική μας είναι ικανή για μετάλλιο. Μόνη αχτύπητη ομάδα είναι οι ΗΠΑ!

Βραζιλία, Μαυροβούνιο και Νέα Ζηλανδία είναι οι τρεις αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.Οπως αντιλαμβάνεται κανείς από την κλήρωση, η Ελλάδα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση και για την πρωτιά στον όμιλό της.

Ο όμιλος της Εθνικής θα φιλοξενηθεί στην πόλη Νανζίνγκ.Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και η Ελλάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τις πρώτες δύο ομάδες του Group E, μαζί με την δεύτερη ομάδα του δικού της ομίλου, σε νέο γκρουπ στη φάση των «16».Αυτό σημαίνει αναμέτρηση με τις ΗΠΑ του Γκρεγκ Πόποβιτς που είναι επικεφαλής του πέμπτου ομίλου.

Σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδας φτάσει στους “8” της διοργάνωσης, ξέρει αυτομάτως πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το φόβητρο σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων και φυσική συνέχεια της “Ντριμ Τιμ”, την Αμερική του Πόποβιτς. Αποφεύγει, δηλαδή, στα προκριματικά τις ΗΠΑ και παίζει με έναν πολύ δυνατό αλλά όχι ανίκητο αντίπαλο, οπότε ανοίγει ο δρόμος της τετράδας και των μεταλλίων.

Με “Giannis”, Καλάθη, Μπουρούση, Πρίντεζη, Παπαγιάννη, Μήτογλου, Σλούκα, Παπανικολάου, Παπαπέτρου να υπολογίζονται κανονικά, αν συνεχίσουν έτσι και φυσικά να είναι οι πρώτες επιλογές του Θανάση Σκουρτόπουλου, ερωτηματικό τον Κουφό και  μια μεγάλη δεξαμενή παικτών για να καλυφτούν οι υπόλοιπες θέσεις της τελικής αποστιολής, η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν στην αχανή, αλλά πολύ σύγχρονη και μοντέρνα Κίνα.

Θα πρέπει να γίνει σωστή προετοιμασία, να υπάρχει ηρεμία και φυσικά να πειστεί ο καλύτερος ίσως αυτή τη στιγμή νέος παίκτης στον κόσμο, να δώσει το παρών, για να μπορέσουμε να φέρουμε μια μεγάλη διάκριση ύστερα από χρόνια…

Το μόνο σίγουρο είναι πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα είναι γαλανόλευκο και η “επίσημη αγαπημένη” δεν θα μας απογοητεύσει! Πάμε Ελλαδάρα, έχεις μια χρυσή ευκαιρία μπροστά σου!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…