Κεντρική Basket League ΑΕΚ Aνεβασμένος ο Ματσιούλις του 2019

Aνεβασμένος ο Ματσιούλις του 2019

maciulis aek

Την “υπογραφή” του Γιόνας Ματσιούλις έφερε η νίκη της ΑΕΚ επί του Χολαργού. Ο Λιθουανός έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, επιβεβαιώνοντας πως με την αλλαγή του χρόνου, ανέβασε την απόδοση του.

Η σύγκριση των αριθμών του Ματσιούλις στο Πρωτάθλημα στις πρώτες 11 και τις τελευταίες επτά αγωνιστικές, στο πέρασμα δηλαδή από το 2018 στο 2019, αναδεικνύει την ανοδική του πορεία. Ο πολύπειρος φόργουορντ σκοράρει περισσότερο (+4,21 πόντους ανά αγώνα), εκτελώντας πολύ καλύτερα από το τρίποντο καθώς στο δεύτερο διάστημα, έχει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό. Ο Ματσιούλις είχε 11/36 τρίποντα στις πρώτες 11 αγωνιστικές και μετράει 15/25 στις τελευταίες επτά. Παράλληλα είναι περισσότερο δημιουργικός, κάνει λιγότερα λάθη κι όλα αυτά, παίζοντας λιγότερο…

Maciulis1003193

Ακόμη…

*Με τους 11 πόντους που είχε χθες, ο Ντούσαν Σάκοτα “σκαρφάλωσε” δύο θέσεις στη λίστα των σκόρερ της Betshop Basket League. Έφτασε τους 2.269 και ξεπέρασε τους Τζίμι Όλιβερ (2.267) και Αντώνη Ασημακόπουλο (2.268).

*Τις 300 ασίστ καριέρας έφτασε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, με τις δύο που είχε στο χθεσινό παιχνίδι.

Από την πλευρά του Χολαργού…

*Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τους 15 πόντους. Είχε 14 στο ματς στο Ρέθυμνο. Με αυτούς τους 15 πόντους, ο Αμερικανός ξεπέρασε τους 800 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Σε ομαδικό επίπεδο, έφτασε για δεύτερη φορά σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τρίποντων έχοντας 10, όσα και στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…