Κεντρική NBA 58 πόντοι για τον “εκρηκτικό”, Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

58 πόντοι για τον “εκρηκτικό”, Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

harden

Ο Τζέιμς Χάρντεν αποφάσισε να γράψει ακόμα ένα “ομηρικό έπος” επάνω στα παρκέ του NBA, εξακολουθώντας να καταστρέφει τα αντίπαλα καλάθια και συνεχίζοντας στον δρόμο μιας εκ των κορυφαίων scoring σεζόν στα χρονικά της λίγκας! Οι περίπου 35 πόντοι ανά αγώνα του “Beard” μέσα στον Φεβρουάριο φάνταζαν… πολύ λίγοι, συγκριτικά με τους 43.6 του Ιανουαρίου (3 ματς με +57 πόντους στο διάστημα αυτό), οπότε ο μουσάτος σούπερ-σταρ αποφάσισε να κλείσει τον μήνα με τον μεγαλύτερο δυνατό “κρότο”!

https://twitter.com/SportsCenter/status/1101323606636802048

Πιο αναλυτικά, ο Χάρντεν οδήγησε τους Χιούστον Ρόκετς στη νίκη επί των Μαϊάμι Χιτ με 121-118, έχοντας 58 πόντους (8/14 δίποντα, 8/14 τρίποντα, 18/18 βολές), 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 44 λεπτά συμμετοχής! Πρόκειται για μια εκ των πιο “αστραφτερών” στατιστικών γραμμών εντός της φετινής σεζόν, με τον “Beard” να ισοφαρίζει την 3η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στο σκοράρισμα και να βάζει την φετινή του 50άρα, όντας μόλις ο 5ος παίκτης στα χρονικά που το επιτυγχάνει!

https://twitter.com/statmuse/status/1101323566849712128

Οι Χιτ βρήκαν τον μπελά τους σε πρωτοφανή βαθμό, καθώς ο Χάρντεν κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων πόντων που έχει δεχθεί ποτέ η ομάδα του Μαϊάμι από έναν παίκτη σε ένα ματς! Η προηγούμενη top επίδοση άνηκε στον Γουίλι Μπάρτον των Σίξερς από τις 13 Δεκεμβρίου του 1994, σύμφωνα με το ESPN (53 πόντοι).

Οι απουσίες των των Έρικ Γκόρντον, Κένεθ Φαρίντ και Ιμάν Σάμπερτ άφησαν τον Χάρντεν με μόλις 2 ακόμα γκαρντ στην περιφέρεια αλλά και με έναν σέντερ λιγότερο. Σε μια ομάδα με μικρό rotation όπως το Χιούστον, ο Χάρντεν υποχρεώνεται να παίρνει πάνω του έναν πακτωλό προσπαθειών, ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, με δεδομένο το ελλιπές “οπλοστάσιο” που είχε γύρω του.

Έτσι λοιπόν, ο εν ενεργεία MVP άρχισε να ασκεί τη “μαγεία” του από τα πρώτα λεπτά, με τα κλασικά του isolation, τις προσπάθειες από τον κεντρικό διάδρομο αλλά και τα λατρεμένα step-back, μια τέχνη που την έχει τελειοποιήσει.

Το Μαϊάμι προηγήθηκε με 21 πόντους στην 3η περίοδο ενώ είχαν διψήφιο προβάδισμα και στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Τότε, όμως, οι Ρόκετς έτρεξαν σερί 14-0 με 10 πόντους του Χάρντεν και πήραν τα ηνία του ματς, σε συνδυασμό με την καταπληκτική τους άμυνα στα τελευταία 12 λεπτά (μόνο 20 πόντους οι Χιτ).

Τα highlights του Χάρντεν

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…