Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος “100άρα” μετά από 1.904 μέρες για τον Πανιώνιο

“100άρα” μετά από 1.904 μέρες για τον Πανιώνιο

berry

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες και το έκανε με εμφατικό τρόπο επί του Λαυρίου Aegean Cargo, σημειώνοντας δηλαδή την 6η “100άρα” του φετινού Πρωταθλήματος. Είναι μία επιθετική επίδοση που εξ ορισμού είναι ξεχωριστή για τους “κυανέρυθρους” αφού ήταν η πρώτη φορά μετά από 1.904 μέρες που έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό πόντων σε ματς της Betshop Basket League.

Η τελευταία “100άρα” του Πανιωνίου ήταν εκείνη της 14ης Δεκεμβρίου 2013, όταν επιβλήθηκε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 100-91. Για να βρούμε την τελευταία φορά που ο Πανιώνιος έφτασε σε “100άρα” ως γηπεδούχος, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 27 Απριλίου 2005, σχεδόν 14 χρόνια πίσω. Τότε είχε επικρατήσει του Μακεδονικού με 107-99.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Ντεμέτρικ Όστιν έκανε το καλύτερο από τα οχτώ παιχνίδια του στην Ελλάδα. Διέλυσε μάλιστα το ατομικό ρεκόρ πόντων, σημειώνοντας 25 κι ενώ το προηγούμενο ήταν εκείνο των 14 που σημείωσε στο ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Ο Ντέβιον Μπέρι δεν ήταν εύστοχος (είχε 6/19 σουτ εντός παιδιάς) όμως δημιούργησε φάσεις για τους συμπαίκτες του και σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα με τις εννιά ασίστ που μοίρασε. Στις προηγούμενες 18 εμφανίσεις του στην κατηγορία, δεν είχε ξεπεράσει τις έξι (στον εντός έδρας αγώνα με τον Ήφαιστο).

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 9/13 βολές και με αυτές ξεπέρασε τις 100 εύστοχες στην Betshop Basket League. Έχει 106/135 (78,51%).

*“100άρης” έγινε και ο Τζόε Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ είχε 5/7 δίποντα με τα οποία έφτασε τα 100 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 100/168 (59,52%).

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Πανιώνιος εκτέλεσε πολύ καλά από μέση και κοντινή απόσταση (26/42). Τα 26 εύστοχα δίποντα του είναι η κορυφαία φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 25 του εντός έδρας παιχνιδιού με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

*Σημαντικότερο ομαδικό επίτευγμα για τον “ιστορικό” πάντως ήταν εκείνο των 10 λαθών που καταγράφηκαν στη στατιστική του. Πρόκειται για την ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης του στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού 10 λάθη είχε και στην πρεμιέρα με την Κύμη.

“Πενταδάτος” ο Λαμπ

Ο Ντόρον Λαμπ ήταν από τους κορυφαίους του Λαυρίου Aegean Cargo στο χθεσινό παιχνίδι και παράλληλα αναρριχήθηκε σε δύο ιστορικές λίστες του. Με τους 13 πόντους του, ο Αμερικανός έφτασε τους 420 και μπήκε στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ της ομάδας της λαυρεωτικής, αφού ξεπέρασε τον Μπράντον Γιανγκ που είχε 411 στη διετία 2015-17.

Ο Λαμπ ακόμη, ευστοχώντας στο μοναδικό τρίποντο που επιχείρησε, έφτασε τα 42 κι ανέβηκε στην 6η θέση της αντίστοιχης λίστας του Λαυρίου Aegean Cargo, ξεπερνώντας τον Κέβιν Πάντερ που είχε 41 στη σεζόν 2016-17.

*Το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα ισοφάρισε ο Ντόριν Λαμπ με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, όσα είχε πέρσι στο εκτός έδρας παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο.

Παράλληλα ο Αμερικανός γκαρντ, έγινε ο πρώτος παίκτης στη διαδρομή του Λαυρίου Aegean Cargo στην κατηγορία, που έφτασε τους 700 πόντους σε αυτήν.

*Κορυφαίες επιδόσεις είναι για τον Ουίλιαμ Μπιούφορντ οι 17 πόντοι και τα πέντε ριμπάουντ αφού οι προηγούμενες ήταν οι 10 πόντοι και τα τέσσερα ριμπάουντ.

*Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έκανε το πιο παραγωγικό επιθετικά, παιχνίδι του με την ομάδα της λαυρεωτικής. Ο Βόσνιος είχε 18 πόντους, έναν περισσότερο από την πρεμιέρα κόντρα στον Άρη.

*Ο Τζαμάλ Νίξον ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με έξι ασίστ, όσες είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…