Κεντρική NBA Ζαγκλής: “H συνεργασία μας με το ΝΒΑ είναι μία φυσιολογική εξέλιξη…”
NBA

Ζαγκλής: “H συνεργασία μας με το ΝΒΑ είναι μία φυσιολογική εξέλιξη…”

Για την συνεργασία του NBA με τη FIBA για τη συνδιοργάνωση της Αφρικανικής Λίγκας μίλησε ο Ανδρέας Ζαγκλής. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των δύο θεσμών που θα συνεργαστούν στην δημιουργία μίας Ηπειρωτικής Λίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Εκ μέρους της FIBA, είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε ότι η συνεργασία μας με το ΝΒΑ εισέρχεται σε μία αχαρτογράφητη περιοχή καθώς για πρώτη φορά συνεργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες του επαγγελματικού μπάσκετ στην Αφρική. Αυτή είναι μία φυσιολογική εξέλιξη όλων αυτών που από κοινού έχουμε ήδη κάνει μέσω της πρωτοβουλίας «Μπάσκετ χωρίς σύνορα» (BWB), η οποία βοηθά στην εξεύρεση, ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων ταλαντούχων παικτών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής. Η Basketball Africa League θα μας επιτρέψει να βασιστούμε στα στέρεα θεμέλια που έχει θέσει η FIBA Αφρικής και να αναζωογονήσουμε τον ανταγωνισμό των ομάδων της Ηπείρου για να προσφέρουμε την τελική πλατφόρμα για τους καλύτερους παίκτες και συλλόγους της περιοχής”.

Ο Ανταμ Σίλβερ είπε: “Η Η Basketball Africa League είναι ένα σημαντικό βήμα στη συνεχή ανάπτυξη του μπάσκετ που επιδιώκουμε στην Αφρική. Σε συνδυασμό με τα άλλα προγράμματά μας στην αφρικανική Ηπειρο, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το μπάσκετ ως οικονομικό κινητήρα για να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες στον αθλητισμό, τα Μέσα Ενημέρωσης και την τεχνολογία σε όλη την Αφρική”.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου το NBA και η FIBA ​​σχεδιάζουν να διεξάγουν τουρνουά πρόκρισης αργότερα, μέσα στο χρόνο, για να προσδιοριστούν οι 12 ομάδες που θα αντιπροσωπεύουν διάφορες αφρικανικές χώρες, όπως η Αγκόλα, η Αίγυπτος, η Κένυα, το Μαρόκο, η Νιγηρία, η Ρουάντα, η Σενεγάλη, η Νότια Αφρική και η Τυνησία.

Το ΝΒΑ και η FIBA σκοπεύουν επίσης να προσφέρουν οικονομική υποστήριξη και πόρους για τη συνεχή ανάπτυξη του οικοσυστήματος του μπάσκετ της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών, αλλά και διάφορες υποδομές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τζόρνταν: 23 χρόνια από «το τελευταίο σουτ» του 6ου τίτλου των Μπουλς [vid]

Μπορεί – δικαίως – στην Ελλάδα η 14η Ιούνη να είναι η μέρα αναπόλησης στο έπος…