Κεντρική NBA Το σερί με 30 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν έλαβε τέλος! (vid)
NBA

Το σερί με 30 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν έλαβε τέλος! (vid)

james harden 2

“Ήταν cool όλο αυτό. Ήξερα, βέβαια, ότι δεν πρόκειται να φθάσω στην κορυφή”, τόνισε ο Τζέιμς Χάρντεν μετά από τη νίκη των Χιούστον Ρόκετς εναντίον των Ατλάντα Χοκς με 119-111. Ο “Beard” σταμάτησε στους 28 πόντους στην εν λόγω αναμέτρηση και το σερί αγώνων με +30 πόντους κόπηκε στα 32 παιχνίδια. Είναι η 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, πίσω από το ασύλληπτο “ράλι” των 65 συνεχόμενων αγώνων με τουλάχιστον 30 πόντους του μύθου, Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν.

Το σερί του Χάρντεν θα μείνει, βέβαια, αξέχαστο στους πάντες, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο αριστοτεχνικές παραστάσεις ατομικού σκοραρίσματος στην ιστορία του NBA, με τα “θανατηφόρα” step-back και τη συνεχή εκμαίευση των φάουλ να αποτελούν τα κύρια “όπλα” του. Μέσα στο εν λόγω σερί, το οποίο ξεκίνησε από τις 13 Δεκεμβρίου κόντρα στους Λέικερς κι ολοκληρώθηκε χθες, περιέχονται 18 ματς με +40 πόντους (5 εξ αυτών συνεχόμενα), 4 παιχνίδια με +50 πόντους (δύο εξ αυτών συνεχόμενα, με 57 και 58 πόντους) αλλά και μία 60άρα και πιο συγκεκριμένα, οι 61 πόντοι μέσα στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, οι οποίοι αποτελούν και ρεκόρ καριέρας για τον Χάρντεν.

Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Χάρντεν διέλυσε τη στεφάνη, έχοντας 0/10 τρίποντα, κάτι που “πετυχαίνει” για 4η φορά στην καριέρα του. Συνολικά είχε 7/21 σουτ ενώ θα μπορούσε να σουτάρει στην τελευταία κατοχή των Ρόκετς, ώστε να “σπάσει” το φράγμα των 30 πόντων. Ο ηγέτης των Ρόκετς, όμως, θέλησε να τηρήσει το fair-play που έχει καθιερωθεί στα παρκέ του NBA και προτίμησε να κρατήσει την μπάλα μέχρι να εκπνεύσει ο χρόνος.

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=dvPpSNYsqPw

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…