Κεντρική NBA Το ΝΒΑ προτείνει την μείωση της ηλικίας του ντραφτ στα 18
NBA

Το ΝΒΑ προτείνει την μείωση της ηλικίας του ντραφτ στα 18

brick nba latest wallpaper grey logo

Το NBA έκανε επίσημη πρόταση στην ένωση των παικτών (NBPA) να μειωθεί από τα 19 στα 18 η ηλικία, στην οποία επιτρέπεται κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ, σύμφωνα με την USA Today.
Η ένωση των παικτών και η εκτελεστική διευθύντρια, Μισέλ Ρόμπερτς, σχεδιάζουν να εξετάσουν την πρόταση τη Δευτέρα. Η χρονική στιγμή της πρότασης δεν έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Ζάιον Ουίλιαμσον το βράδυ της Τετάρτης, όπως υποστήριξε η USA Today.
Ο κομισάριος του NBA, Ανταμ Σίλβερ, πιέζει τη Ρόμπερτς να απαιτήσει ότι οι ατζέντηδες των παικτών θα παρέχουν σε όλες τις ομάδες ιατρικές πληροφορίες για τους παίκτες του ντραφτ. Η λίγκα επίσης επιθυμεί να ελέγχει και τη συμμετοχή των παικτών στο pre-draft.
Οι ατζέντηδες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τη μόχλευση της παρακράτησης ιατρικών πληροφοριών από τις ομάδες για να προσπαθήσουν να κατευθύνουν τους παίκτες στους προτιμώμενους προορισμούς. Αν και είναι μια στρατηγική που δεν αποδίδει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα τη νύχτα του ντραφτ, η απουσία αυτών των ιατρικών δεδομένων δημιουργεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα και κίνδυνο για τους τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη λήψη αποφάσεων, όσον αφορά στο ποιόν παίκτη θα επιλέξουν για την ομάδα τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…