Κεντρική NBA Το απίστευτο ρεκόρ καριέρας του Πασκάλ Σιάκαμ (vid)
NBA

Το απίστευτο ρεκόρ καριέρας του Πασκάλ Σιάκαμ (vid)

pascal siakam raptors

Ο Πασκάλ Σιάκαμ ήταν ένας παίκτης που αγωνιζόταν σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της σεζόν 2016-17 στη θυγατρική ομάδα των Τορόντο Ράπτορς. Δύο χρόνια αργότερα, ο Καμερουνέζος φόργουορντ μετρά 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και περίπου 3 ασίστ ανά αγώνα, όντας ένας τρομερά ευέλικτος αμυντικός και σουτάροντας με πολύ αξιοπρεπή ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου (34.1% σε 2.4 προσπάθειες), με το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν να μην είναι πολύ μακριά από τα χέρια του!

Στο χθεσινό ματς των Ράπτορς εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, το τελευταίο για τους Καναδούς πριν από το διάλειμμα για το All-Star Game, ο Σιάκαμ βάλθηκε να αποδείξει ότι άξιζε μια θέση στη μεγάλη γιορτή της Σάρλοτ.

Κάπως έτσι, ο Σιάκαμ πέτυχε ένα τρομερό ρεκόρ καριέρας με 44 πόντους (11/20 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 10/12 βολές) ενώ κατέβασε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 3 τάπες! Ο 24χρονος οδήγησε το Τορόντο στη νίκη με 129-120 και υπερκάλυψε την απουσία του Καουάι Λέοναρντ, βελτιώνοντας το ρεκόρ του κατά 11 ολόκληρους πόντους!

Ο Σιάκαμ συνήθιζε να είναι ένας “ωμός” παίκτης με πολύ περιορισμένο “πακέτο” ικανοτήτων στην επίθεση και τόνους ενέργειας στην άμυνα. Πλέον, είναι ένας πραγματικός all-around παίκτης, ο οποίος μπορεί να τιμωρήσει μια ομάδα με το spot-up σουτ, να επιτεθεί με ντρίμπλα προς το καλάθι με αλλαγές κατεύθυνσης ενώ έχει προσθέσει και κινήσεις στο ποστ.

Το 3ο δωδεκάλεπτο αποτέλεσε την προσωπική του αποθέωση, καθώς πέτυχε 19 πόντους στο διάστημα αυτό και ηγήθηκε της ανατροπής των Ράπτορς, οι οποίοι “έτρεξαν” ένα σερί 15-0 και “έσβησαν” το προβάδισμα 12 πόντων της Γουάσινγκτον στο διάστημα αυτό.

Τα highlights του Σιάκαμ

https://www.youtube.com/watch?v=pMgQEOYoo-A

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…