Κεντρική NBA Τα σάρωσε όλα ο Άντονι Ντέιβις μέσα σε 25 λεπτά! (vid)
NBA

Τα σάρωσε όλα ο Άντονι Ντέιβις μέσα σε 25 λεπτά! (vid)

anthony davis 1

Ο Άντονι Ντέιβις δεν είδε το θέλημά του να γίνεται πραγματικότητα, με την προθεσμία των ανταλλαγών να λήγει για φέτος και με τον “AD” να παραμένει μέλος των Νιου Όρλεανς Πέλικανς. Οι ιθύνοντες της ομάδας του έδωσαν χθες το “πράσινο φως” για να συνεχίσει να συμμετέχει κανονικά στους αγώνες, αποφεύγοντας να τον βάλουν στον “πάγο” για το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που θα είχε οικονομικές κυρώσεις για τους ίδιους.

Η λίγκα, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα δίνει πρόστιμο ύψους 100.000 δολαρίων στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης, για κάθε παιχνίδι που αφήνει εσκεμμένα τον Ντέιβις εκτός αγώνων ή σε περίπτωση που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί για πάνω από 25 λεπτά σε κάποιο ματς!

Έτσι λοιπόν, ο Ντέιβις έμεινε στο παρκέ για ακριβώς 25 λεπτά στο χθεσινό ματς των Πέλικανς εναντίον των Τίμπεργουλβς αλλά του ήταν υπεραρκετά ώστε να κυριαρχήσει πάνω στο παρκέ…

Συγκεκριμένα, ο “Brow” ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 32 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα στον περιορισμένο αυτό χρόνο, 12 ολόκληρα λεπτά κάτω από τον μέσο όρο του! Με το κλασικό all-around παιχνίδι του κι απειλώντας από κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου, ο Ντέιβις επικράτησε κατά κράτος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και “έσπρωξε” την ομάδα του προς τη νίκη με 122-117. Η προσπάθειά του, βέβαια, έμεινε ημιτελής, καθώς δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στην 4η περίοδο!

Ο κόουτς των Πέλικανς, Άλβιν Τζέντρι, τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει περαιτέρω τον Ντέιβις, με δεδομένο ότι αυτό ήταν το πρώτο του παιχνίδι έπειτα από 3 εβδομάδες απουσίας. Ο 25χρονος “αστέρας” ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στο δάχτυλο και βρισκόταν εκτός δράσης από τις 18 Ιανουαρίου. Ο παίκτης, όμως, είχε αναρρώσει πλήρως στα τελευταία 2 ματς αλλά οι Πέλικανς δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί, ενόψει της τελευταίας ημέρας των ανταλλαγών και της διαφαινόμενης μετακίνησής του, η οποία δεν συνέβη ποτέ.

Ο Ντέιβις δέχθηκε κι ορισμένες αποδοκιμασίες από τους φίλους των Πέλικανς κατά την παρουσίαση της ομάδας, καθώς και στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το all-time ταλέντο του κι η επιβλητική παρουσία του πάνω στο παρκέ, όμως, τους έκανε γρήγορα να αλλάξουν γνώμη.

https://twitter.com/SInow/status/1094069208932069376

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντέιβις ζήτησε ανταλλαγή από τους Πέλικανς πριν από μερικές ημέρες ενώ έθεσε και τους Λος Άντζελες Λέικερς ως προτιμητέο προορισμό, κάτι που του στοίχισε 50.000 δολάρια σε πρόστιμο. Έπειτα από μια σειρά διαπραγματεύσεων, η οποία εξελίχθηκε σε δημόσια “σαπουνόπερα”, η Νέα Ορλεάνη δεν έδωσε ποτέ το “ΟΚ” για τη συμφωνία, αξιώνοντας υπερβολικά πολλά ανταλλάγματα και το “σήριαλ” θα συνεχιστεί το καλοκαίρι, όταν οι Μπόστον Σέλτικς θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν δυνατοί “παίκτες” για τα “μάτια” του κορυφαίου ψηλού στον πλανήτη.

Τα highlights του Άντονι Ντέιβις

 

  • Στεφ Κάρι Ουόριορς NBA

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στους αγώνες του NBA. Με εκτελεστή τον Στεφ Κάρι οι Oυόριορς έσπασα…
  • Άντονι Ντέιβις Λέικερς

    Με Ντέιβις στην κορυφή το Top 10 (vid)

    Ο Άντονι Ντέιβις βρίσκεται στην κορυφή του Top 10. Οι Λέικερς επικράτησαν των Θάντερ στο π…
  • Ντιτρόιτ - Κινγκς NBA

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στα παιχνίδια του NBA Μετά από μια ματσάρα στο Ντιτρόιτ, οι Κινγκς …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…