Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Βασιλόπουλος

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Βασιλόπουλος

vasilopoulos peristeri 1

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Χολαργο, καθώς με δικό του νικητήριο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 76-75, μπαίνοντας έτσι στην 60άδα των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθληματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Μπροστά στη σημασία του καλαθιού που σημείωσε στην εκπνοή του αγώνα με τον Χολαργό, ίσως έχει μικρότερη αξία, όμως για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο το χθεσινό παιχνίδι ανέδειξε και ένα ατομικό επίτευγμα με τη δική του ιδιαιτερότητα. Ο διεθνής φόργουορντ μπήκε στην πρώτη 60άδα των σκόρερ της Betshop Basket League.

Ο πολύπειρος φόργουορντ με τους 10 πόντους του, έφτασε τους 2.159 κι ανέβηκε στην 60ή θέση της αντίστοιχης λίστας. Ξεπέρασε τον Τόνι Κόστνερ που είχε 2.149 παίζοντας με το Σπόρτιγκ, την ΑΕΚ και τον Παπάγου στην 5ετία 1992-97. Βέβαια ο Αμερικανός μέτρησε 133 ματς στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ακόμη ο Βασιλόπουλος με το 357ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ανέβηκε στη 18η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και στην 33η εκείνης της Α’ Εθνικής κατηγορίας, ξεπερνώντας τον Νίκο Μπάρλο.

Συνολικά πλέον, ο αρχηγός του Περιστερίου Βίκος Cola είναι στις λίστες της Betshop Basket League…

*18ος σε συμμετοχές με 357

*60ός σε πόντους με 2.159

*10ος σε αμυντικά ριμπάουντ με 1.051

*22ος στα συνολικά ριμπάουντ με 1.350

*18ος στα κλεψίματα με 302

*11ος στα κοψίματα με 185

Πέραν του Βασιλόπουλου…

*Ο Μπεν Μπέντιλ έκανε το πιο παραγωγικό επιθετικά παιχνίδι του. Ο Γκανέζος είχε 20 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 18 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Περιστέρι Βίκος Cola έμεινε για 5η φορά χωρίς τάπα.

*Από την άλλη πλευρά, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με τους 16 πόντους του, ξεπέρασε τους 1.800 και έφτασε τον Γιούρι Ζντοβτς στην 73η θέση της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος με 1.811.

*Ο Χολαργός “πλήρωσε” μεταξύ άλλων και τον μεγάλο αριθμό λαθών που έκανε. Είχε συνολικά 23 που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη που είχε από 20 στα παιχνίδια της με την Κύμη, τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Κολοσσό H Hotels.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…