Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ”Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια”

”Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια”

spiridonidis

Έντονη συναισθηματικά η συνέντευξη του ΠΑΟΚ με τον προπονητή της ομάδας να δακρύζει στην τελευταία ερώτηση και να μην απαντά που αφιερώνει την πρόκριση στον τελικό. Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Γκος όπου τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες επικράτησε το ομαδικό πνεύμα.

Αναλυτικά:

”Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το σύλλογο μας. Από την αρχή της χρονιάς ήταν ίσως ο πιο βασικός μας στόχος να διεκδικήσουμε ένα τίτλο. Νιώθουμε πολύ περήφανοι κι ικανοποιημένοι, που καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα σ’ ένα τελικό. Είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και ποιοτικά και ψυχολογικά. Έχει αλλάξει η Κύμη. Ελέγχαμε το παιχνίδι για 40 λεπτά αλλά η προσπάθεια μας ήταν πολύ μεγάλη για να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδού. Με αποφασιστικότητα χτιίσαμε μια διαφορά που την κρατήσαμε με πολύ κόπο.

Ήταν βασικό να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην την αφήσουμε να τρέξει. Δε βλέπω μια ομάδα που θα κινδινεύσει στην κατηγορία. Παίζει πολύ καλύτερο μπάσκετ κι εχει αλλάξει αγωνιστική κατεύθυνση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τον παλμό και την ενθάρρυνση τους και χαιρόμαστε που τους κάναμε περήφανους. Εν μέσω μια δύσκολης χρονιάς είμαστε σε τρεις διοργανώσεις. Εκπροσωπούμε τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη κι είμαστε σε τελικό. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν κι η οποία ανταμείβεται. Καλή συνέχεια στην Κύμη. Για εμάς ξεκινά η προετοιμασία για την Κυριακή”.

Για τη διαφορετική εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: ”Υπάρχουν δύο πράγματα που συνέβαλλαν στο να μην έχουμε την ίδια λειτουργία. Από τη μέση του ημιχρόνου δεν είχαμε τον Γκος που έκανε ένεση λόγω μυϊκού σπασμού. Προσαρμόστηκε πολύ καλά η Κύμη και με επιθετική άμυνα περιόρισε τα ατού μας. Όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ και συμμετέχεις σ’ έναν ημιτελικό, έχοντας και κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες σίγουρα υπάρχει πίεση κι άγχος. Το σημαντικότερο ήταν η απουσία του Γκος κι η αλλαγή του παιχνιδιού από την Κύμη”.

Οι πρώτες σκέψεις για τον τελικό και που αφιερώνει τη νίκη: ”Ο αντίπαλος θα είναι μία από τις δυο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και κορυφαίες στην Ελλάδα. Πάμε ως αουτσάιντερ. Θα κάνουμε τα παντα για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Δε θέλω ν’ αδικήσω κάποιον γιατί αξίζουν πολλοί αυτή την αφιέρωση”.

Ενώ ο Φιλ Γκος δήλωσε:”Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που πέτυχε η ομάδα. Περάσαμε πολλά φέτος. Μείναμε μαζί, αφήσαμε εκτός όλα τα άλλα, συνεχίσαμε να παλεύουμε σαν ομάδα κάθε μέρα. Δείξαμε χαρακτήρα. Δεν παίζουμε μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά παίζουμε για τον ΠΑΟΚ.

Έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας. Καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό.

Βγάζω το καπέλο των συμπαικτών μου. Μείναμε όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ό,τι κι αν συνέβη, μείναμε μαζί, ενωμένοι. Οι χαρακτήρες που έχουμε στην ομάδα είναι σπουδαίοι. Κάποια παιδιά θα μπορούσαν να έχουν φύγει, να βρουν άλλες ομάδες, αλλά μείναμε εδώ ενωμένοι. Για μένα, σε αυτό το σημείο τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει. Αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί. Θυσιάσαμε τα πάντα, για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ο αντίπαλος θα είναι μία από τις δυο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και κορυφαίες στην Ελλάδα. Πάμε ως αουτσάιντερ. Θα κάνουμε τα παντα για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Δε θέλω ν’ αδικήσω κάποιον γιατί αξίζουν πολλοί αυτή την αφιέρωση”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …