Κεντρική NBA Στους Μιλγουόκι Μπακς ο Νίκολα Μίροτιτς!

Στους Μιλγουόκι Μπακς ο Νίκολα Μίροτιτς!

nikola mirotic

Η φήμη είχε αναπτυχθεί εδώ και λίγες ημέρες, με τα γεγονότα να την επιβεβαιώνουν. Ο Νίκολα Μίροτιτς, λοιπόν, θα γίνει συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τους Μιλγουόκι Μπακς να συμφωνούν με τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς για την ανταλλαγή του Μαυροβούνιου φόργουορντ, σε μια πραγματικά σπουδαία κίνηση!

Πιο αναλυτικά, οι Μπακς θα ενσωματώσουν τον Μίροτιτς στο ρόστερ τους και θα ανταλλάξουν τον Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος δεν πρόλαβε να δώσει το παρών σε κάποιο ματς, και τον Τζέισον Σμιθ στους Πέλικανς. Στην ανταλλαγή, όμως, θα συμπεριλαμβάνονται και 4 (!) ντραφτ-πικς δευτέρου γύρου, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ των New York Times, Μαρκ Στάιν.

Η ποιότητα του Μίροτιτς είναι αναμφισβήτητη, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό stretch 4άρι. Τη φετινή σεζόν μετρά 16.7 πόντους κι 8.3 ριμπάουντ ανά αγώνα με 44.7% στα σουτ εντός πεδιάς και με 36.8% στα τρίποντα. Η παρουσία του μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο σημείο αναφοράς από τον πάγκο και φαίνεται ότι θα αναλάβει το “πόστο” του απόλυτου 6ου παίκτη της ομάδας. Αν μη τι άλλο, οι πεντάδες που θα συμπεριλαμβάνουν τον ίδιο αλλά και τον Αντετοκούνμπο ως δίδυμο ψηλών φαντάζουν τρομερά ιντριγκαδόρικες.

Κάπως έτσι, το επιθετικό “οπλοστάσιο” των Μπακς αυξάνεται, με τα “ελάφια” να μετατρέπουν τον Θον Μέικερ στον Νίκολα Μίροτιτς με διαδοχικές, εξαιρετικές κινήσεις! Οι αντίπαλες άμυνες θα αναγκάζονται να ανησυχούν ακόμα περισσότερο, όσον αφορά την περιφερειακή εκτέλεση των παικτών του Μιλγουόκι ενώ, ενισχύεται κι η δυναμική τους στο ριμπάουντ, τομέας στον οποίο φάνταζαν ήδη πανίσχυροι. Η ποιότητα της γραμμής ψηλών αναβαθμίζεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, με την “αρμάδα” του “Greek freak” να ενισχύεται σημαντικά, σε μια σεζόν με ξεκάθαρη προοπτική πρωταθλητισμού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …