Κεντρική NBA Σκάει “βόμβα”: Στους Ράπτορς ο Μαρκ Γκασόλ!
NBA

Σκάει “βόμβα”: Στους Ράπτορς ο Μαρκ Γκασόλ!

marc gasol

Οι Τορόντο Ράπτορς έχουν αναδυθεί ως μια ομάδα που θα αναμετρηθεί στα ίσα για την πρόκριση στους Τελικούς, διατηρώντας με συνέπεια τη 2η θέση στην Ανατολή και γλυκοκοιτάζοντας την κορυφή. Οι Καναδοί διαθέτουν ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ της λίγκας αλλά αποφάσισαν να προβούν σε ορισμένες αλλαγές, προκειμένου να αυξήσουν την ποιότητά τους.

Έτσι λοιπόν, οι Ράπτορς συμφώνησαν με τους Μέμφις Γκρίζλις για την ανταλλαγή του Μαρκ Γκασόλ, στο σπουδαιότερο, μέχρι στιγμής, deal της trade deadline!

Για να ενσωματώσουν τον Γκασόλ στο ρόστερ, το Τορόντο αντάλλαξε τους Γιόνας Βαλαντσιούνας, Ντελόν Ράιτ, Σι Τζέι Μάιλς, καθώς κι ένα ντραφτ πικ δευτέρου γύρου το 2024, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “γκουρού”, Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Ο Γκασόλ, λοιπόν, αποχώρησε από τους Γκρίζλις μετά από 10.5 σεζόν και θα φορέσει τη φανέλα έτερης ομάδας του NBA για πρώτη φορά. Ο Ισπανός σταρ έχει 15.7 πόντους, 8.6 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ ανά αγώνα φέτος και παρότι έχει πατήσει τα 34 χρόνια, μπορεί να προσφέρει πάμπολλες ποιοτικές “πινελιές” στο παιχνίδι της εκάστοτε ομάδας του. Πρόκειται για έναν σέντερ ύψους 2.15 με 34.4% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, μοναδική ικανότητα στην πάσα και εξαιρετικές κινήσεις στο ποστ. Επίσης, παίρνει αρκετά υψηλό βαθμό στην άμυνα, αν και δεν βρίσκεται πια στα elite επίπεδα που συνήθιζε (αμυντικός της χρονιάς το 2013).

Οι Ράπτορς χρειάστηκε να θυσιάσουν 3 κομμάτια του πάγκου τους, ο οποίος είχε σταθεροποιηθεί ως ένας εκ των κορυφαίων στο NBA. Ο Ράιτ είχε σχεδόν 7 πόντους ανά αγώνα με εξαιρετική άμυνα, ο Βαλαντσιούνας σημείωνε 12.8 πόντους και κατέβαζε 7.8 ριμπάουντ ανά αγώνα προτού τραυματιστεί πριν από περίπου 1 μήνα ενώ ο Μάιλς είχε 5.5 πόντους σε κάθε ματς, έχοντας χαμηλά ποσοστά ευστοχίας κι ευρισκόμενος σε πτώση.

Μένει να αποδειχθεί το πως θα αξιοποιηθεί ο Γκασόλ μέσα στην καλοκουρδισμένη μηχανή των Ράπτορς, με τον Ισπανό να αποτελεί σπουδαία αναβάθμιση στη γραμμή ψηλών, συγκριτικά με τον Βαλαντσιούνας (πολύ καλύτερος αμυντικός, πασέρ και σουτέρ).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…