Κεντρική NBA Ρέκορντμαν με 10 τρίποντα ο Κάρι, “ατσάλινος” στην άμυνα ο Ντουράντ! (vids)
NBA

Ρέκορντμαν με 10 τρίποντα ο Κάρι, “ατσάλινος” στην άμυνα ο Ντουράντ! (vids)

curry

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς βρήκαν τον μπελά τους απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς αλλά εν τέλει κατόρθωσαν να τους “λυγίσουν” με 125-123, “σκουπίζοντας” τη φετινή σειρά αγώνων μεταξύ τους. Ο Μπάντι Χιλντ πέτυχε συνεχόμενα τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα και κράτησε ζωντανή την ομάδα του αλλά ο Μπαχαμέζος “εκτελεστής” δεν κατάφερε να γίνει ο απόλυτος “δήμιος” των πρωταθλητών, αστοχώντας σε δίποντο στην εκπνοή, αφού προηγουμένως είχε διστάσει να “πυροβολήσει” από μακριά.

Ο “δρόμος” των ρεκόρ διασχίζεται συχνά πυκνά από τον Στεφ Κάρι, με τον σούπερ-σταρ των “dubs” να σταματάει στους 36 πόντους με 10/16 τρίποντα ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Αυτό ήταν το 5ο φετινό ματς με +10 τρίποντα για τον κορυφαίο σουτέρ στην ιστορία του αθλήματος, με το πιο αξιοσημείωτο της υπόθεσης να είναι το γεγονός ότι κανένας άλλος παίκτης στα χρονικά του NBA δεν έχει σκοράρει τόσα τρίποντα σε 5 ματς εντός μίας αγωνιστικής περιόδου!

Ακόμη, αυτό ήταν το 14ο ματς του Κάρι με +10 τρίποντα στην καριέρα του ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν περάσει από τη λίγκα έχουν 30 τέτοια παιχνίδια συνολικά! Ο Κλέι Τόμπσον είναι στη 2η θέση της λίστας με 5 αγώνες +10 τριπόντων (πηγή: Basketball-reference).

Πέραν του Κάρι, ο οποίος εκτελούσε από παντού, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε κι ο Κέβιν Ντουράντ με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ μοίρασε 7 τάπες (!), σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας! Οι τάπες αυτές είχαν ως κύριο αποδέκτη τον Μάρβιν Μπάγκλεϊ, με τον “KD” να δίνει ένα σκληρό μάθημα στον νεαρό και ταλαντούχο ρούκι, ταπώνοντάς τον 5 φορές στο πρώτο ημίχρονο!

Τα highlights του Κάρι

Τα highlights του Κέβιν Ντουράντ

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…