Κεντρική Διεθνή “Αν έχεις ένα ανοιχτό σουτ στα 4” γιατί να μην το κάνεις”;

“Αν έχεις ένα ανοιχτό σουτ στα 4” γιατί να μην το κάνεις”;

Λάσο

Σε δηλώσεις του ο Πάμπλο Λάσο σχολίασε το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, που σε μερικούς μοιάζει άναρχο. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει να στηρίζει αυτή τη φιλοσοφία παιχνιδιού, τονίζοντας πως αν έχεις ένα ανοιχτό σουτ στα 4” γιατί να μην το επιχειρήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Αν έχεις ένα ανοιχτό σουτ στα 4” γιατί να μην το κάνεις; Γιατί πρέπει να περιμένεις να περάσουν 20” για να κάνεις του σουτ; Αν γίνει έτσι, θα μπει σίγουρα; Είναι δεδομένο πως αν σουτάρεις στα τελευταία 3” της επίθεσής σου θα είναι 100% εύστοχη η προσπάθεια; Για μένα το θέμα δεν είναι αν θα κάνεις το σουτ στα πρώτα δευτερόλεπτα ή στα τελευταία. Εγώ θα εκνευριστώ μόνο αν το σουτ είναι κακό, όχι αν θα γίνει στην αρχή ή στο τέλος. Δεν είναι κάτι εύκολο για τους περισσότερους γιατί συνηθίζουν να περιμένουν, να γυρίσει η μπάλα.

Έτσι μαθαίνουμε όλοι. Πρέπει να υπάρχει ελευθερία στο παιχνίδι. Κυρίως επιθετικά! Πρέπει να δίνεις στο κομμάτι αυτό ελευθερία στον παίκτη. Είναι λάθος αυτό που πολλοί πιστεύουν πως η Ρεάλ δεν έχει συστήματα, αλλά από την άλλη οι παίκτες γνωρίζουν πως αν έχουν ελεύθερο σουτ θα πρέπει να το πάρουν. Δεν γίνεται να καταπιέζεις τον παίκτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…