Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας: Τουρνουά παίδων με μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ

Προμηθέας: Τουρνουά παίδων με μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ

d tofalos

Τη διοργάνωση ενός μεγάλου τουρνουά παίδων ανακοίνωσε ο Προμηθέας. Οι Πατρινοί ετοιμάζουν το Διεθνές Τουρνουά Παίδων (U16) Patras IBG Tournament 2019 (1-3/3) με τη συμμετοχή μεγαθηρίων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ερυθρός Αστέρας και η Στέλλα Αζούρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σκεφτείτε να συμμετέχει σ’ ένα Τουρνουά Παίδων η ομάδα (Ρεάλ Μαδρίτης) η οποία έχει κατακτήσει μία «Ευρωλίγκα των Μικρών», έχει δει τα τελευταία 8 χρόνια, που έχει προπονητή τον Pablo Laso, 10 αθλητές από την Ακαδημία της ν’ αγωνίζονται στην Ανδρική της ομάδα (που τυγχάνει να είναι η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα). Η ομάδα αυτή έχει, επιπλέον, αναδείξει MVP Ευρωλίγκας (και κανονικής περιόδου και Final-4), Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική του και (σχεδόν σίγουρο) Rookie of the Year στο ΝΒΑ (Luka Dončić), κι έναν χάλκινο Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης που επίσης πρωταγωνιστεί στο NBA (Nikola Mirotić). Επίσης, μία ομάδα (Ερυθρός Αστέρας) που έχει κατακτήσει μία «Ευρωλίγκα των Μικρών», έχει αναδείξει έναν Χρυσό Νικητή σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κύπελλο, all-star και πρωταθλητή NBA (Πέτζα Στογιάκοβιτς) και πάρα πολλούς χρυσούς ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Κόσμου κι Ευρώπης και νικητές Ευρωλίγκας. Και να συμπληρώνει την τριάδα η μοναδική ευρωπαϊκή ακαδημία μπάσκετ (Stella Azzurra Roma) που έχει αναδείξει παίκτη που επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του NBA Draft (Andrea Bargnani). Το τουρνουά αυτό είναι το Διεθνές Τουρνουά Παίδων (U16) Patras IBG Tournament 2019 που θα διεξαχθεί στα νεόδμητα γήπεδα του Προμηθέα από 1 ως 3 Μαρτίου και πιστεύουμε πως δικαιούμαστε να πούμε πως όποιος το παρακολουθήσει είναι σχεδόν σίγουρο (τουλάχιστον, πάρα πολύ πιθανό, αν κρίνουμε από τα προαναφερόμενα) πως θα θαυμάσει ταλέντα που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο διεθνές μπασκετικό στερέωμα και θα κατακτήσουν πληθώρα σημαντικών τίτλων και ατομικών διακρίσεων.

Δίπλα σε αυτά τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ στέκεται ο Προμηθέας Πάτρας, μία ανερχόμενη δύναμη στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο των υποδομών στην Ελλάδα, έχοντας μια συνεπή και σταθερή πορεία με διαρκή παρουσία και 3 μετάλλια στα Πανελλήνια Παίδων κι Εφήβων. Παράλληλα, τα τελευταία 2 χρόνια συμμετέχει και σε διεθνή τουρνουά U16 και U18, αγωνιζόμενος κόντρα στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

Ακολουθούν το πρόγραμμα του Τουρνουά και τα links για τα συνοπτικά αφιερώματα στα τμήματα Υποδομής των 4 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Τουρνουά Παίδων (U16) Patras IBG Tournament 2019″.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…