Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας: Το αφιέρωμα στον Ερυθρό Αστέρα

Προμηθέας: Το αφιέρωμα στον Ερυθρό Αστέρα

12 1

Τουρνουά παίδων διοργανώνει ο Προμηθέας, με τον Ερυθρό Αστέρα να είναι μία από τις ομάδες που θα συμμετέχουν. Οι Πατρινοί έκαναν ένα μικρό αφιέρωμα και παρουσίασαν το προφίλ της σερβικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το αφιέρωμα:

O Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου (Košarkaški klub Crvena Zvezda), που συνήθως αναφέρεται ως (KK) Crvena Zvezda (Ερυθρός Αστέρας) εδρεύει στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Σερβίας και είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Σερβίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έχοντας κερδίσει 19 εθνικά πρωταθλήματα, 9 εθνικά Κύπελλα και 1 FIBA Saporta Cup. Ιδρύθηκε το 1945 και αγωνίζεται με χρώματα το κόκκινο και το λευκό, ενώ η φανέλα του είναι συνήθως με ρίγες.

 ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η ομάδα της Σερβίας φημίζεται για τις υποδομές της και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Σερβίας κατά τη σύγχρονη εποχή, καθώς για 3 συνεχόμενα χρόνια αγωνίστηκε στον Τελικό της «Ευρωλίγκας των Μικρών» (Euroleague Basketball Next Generation Tournament), την οποία κατέκτησε το 2014 στο Μιλάνο (55-42 την Ρεάλ), ενώ ηττήθηκε το 2015 στη Μαδρίτη (70-73 από την Ρεάλ) και το 2016 στο Βερολίνο (82-90 από την Μπαρτσελόνα). Μάλιστα, ανέδειξε τον MVP της διοργάνωσης το 2014 (Vojislav Stojanović) και το 2016 (Boriša Simanić). (σ.σ. Το 2015, στη Μαδρίτη, MVP αναδείχθηκε ο εκπληκτικός Luka Dončić).

Οι σημαντικότεροι παίκτες που έχουν αναδειχθεί από τις Ακαδημίες του Συλλόγου του Βελιγραδίου είναι ο Zoran Slavnić (μέλος των 50 σημαντικότερων παικτών στην Ιστορία της Fiba, όπως επιλέχθηκαν to 1991), o Igor Rakočević (3 φορές 1ος σκόρερ και 2 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας) και ο NBA All-Star player και FIBA EuroBasket MVP, Peja Stojaković. Επίσης, αθλητές των Ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα, μολονότι δεν αγωνίστηκαν ποτέ στην Ανδρική ομάδα, είναι οι Aleksandar Đorđević, Marko Jarić και Vladimir Micov, αλλά και οι «δικοί μας» Μπάνε Πρέλιεβιτς και Μπόμπαν Γιάνκοβιτς.

Άλλοι σημαντικοί αθλητές που έχουν «βγει» από τα φυτώρια της σερβικής ομάδας είναι οι: Vladimir Cvetković, Dragan Kapičić, Goran Rakočević, Ivan Sarjanović, Žarko Koprivica, Slobodan Nikolić, Predrag Bogosavljev, Mirko Milićević, Aleksandar Trifunović, Nebojša Ilić, Saša Obradović, Rastko Cvetković, Nikola Jestratijević, Miloš Vujanić, Vladimir Radmanović, Milutin Aleksić, Milko Bjelica, Luka Bogdanović, Tadija Dragićević, Nemanja Nedović and Marko Gudurić.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…