Κεντρική NBA Πολ Τζορτζ και Ράσελ Γουέστμπρουκ γράφουν μαζί ιστορία! (vids)
NBA

Πολ Τζορτζ και Ράσελ Γουέστμπρουκ γράφουν μαζί ιστορία! (vids)

russell westbrook paul george

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κατέβαλλαν την αντίσταση των Ορλάντο Μάτζικ για 2η φορά εντός των τελευταίων 7 ημερών, επικρατώντας με 132-122 και σημειώνοντας την 8η νίκη τους στα τελευταία 9 ματς! Οι Θάντερ έχουν συνολικό ρεκόρ 34-19, έχουν εδραιωθεί στην 3η θέση της Δύσης και βρίσκονται μακράν στην κορυφαία κατάστασή τους από τότε που ο Κέβιν Ντουράντ πήρε τα ταλέντα του και μετακόμισε προς τη “χρυσή” πολιτεία!

Οι άμεσοι συντελεστές του εξαιρετικού οικοδομήματος που έχουν χτίσει φέτος δεν είναι άλλοι από τους Πολ Τζορτζ και Ράσελ Γουέστμπρουκ. Αμφότεροι σάρωσαν χθες, σημειώνοντας αξιοσημείωτες επιδόσεις, ορισμένες εκ των οποίων είχαν κι ιστορικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ ολοκλήρωσε το ματς με 39 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής, έχοντας πολύ μέτρια ποσοστά ευστοχίας (3/11 δίποντα, 6/15 τρίποντα) αλλά βρίσκοντας τον τρόπο από τη γραμμή των βολών (15/16 βολές).

Ο απόλυτος two-way παίκτης της λίγκας, λοιπόν, έφθασε τα 5 σερί ματς με +35 πόντους, δημιουργώντας το κορυφαίο σχετικό σερί στην ιστορία των Θάντερ, η οποία συμπεριλαμβάνει κι αυτή των Σιάτλ Σόνικς!

Επίσης, ο Τζορτζ έφθασε τα 13 παιχνίδια με +35 πόντους φέτος, όντας ισόπαλος με τον Στεφ Κάρι στη 2η θέση της σχετικής λίστας. Ο Τζέιμς Χάρντεν, βέβαια, έχει ξεφύγει τελείως από τους συναδέλφους του (30 ματς με +35 πόντους) αλλά αυτό δεν αφαιρεί κάτι από τον PG-13, ο οποίος σπάει τα κοντέρ με 28 πόντους ανά αγώνα, 8 ριμπάουντ και την καλύτερη περιφερειακή άμυνα του πλανήτη! Είναι δεδομένο ότι του αξίζει μια θέση στην κορυφαία πεντάδα της χρονιάς.

Όσον αφορά τον Γουέστμπρουκ, ο “Russ” τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι με 16 πόντους, 15 ριμπάουντ και 16 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, τρελαίνοντας εκ νέου τη στατιστική υπηρεσία! Αυτό ήταν το 7ο συνεχόμενο τριπλ-νταμπλ για τον Γουέστμπρουκ (ρεκόρ καριέρας), με τους Θάντερ να έχουν ρεκόρ 6-1 στο διάστημα αυτό και με τον “Westbeast” να μετρά 20 πόντους, 13.2 ριμπάουντ και 14.4 ασίστ εντός αυτού του “τρελού”, προσωπικού του ράλι.

Ο “Russ”, λοιπόν, έσπασε και πάλι το φράγμα των 15 πόντων, των 15 ριμπάουντ και των 15 ασίστ σε ένα ματς. Είναι η φορά στην καριέρα του που το επιτυγχάνει και φιγουράρει στην 3η θέση όλων των εποχών, με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον (14 φορές) και τον Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν (8 φορές) να είναι οι μόνοι που τον κοιτάζουν από πάνω στην εν λόγω λίστα!

Ακόμη, ο Γουέστμπρουκ έχει πετύχει +15 πόντους, +15 ριμπάουντ και +15 ασίστ 4 φορές φέτος, με τους Ρόμπερτσον και Τσέιμπερλεϊν να είναι ξανά οι μόνοι παίκτες με καλύτερη επίδοση από εκείνον (7 και 5 φορές αντίστοιχα σε μία σεζόν).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 20ό φετινό τριπλ-νταμπλ για τον Γουέστμπρουκ, φθάνοντας στον μαγικό αριθμό “20” πριν από το All-Star Game για 2η σεζόν στην καριέρα του (το είχε πετύχει και το 2016-17)! Μονάχα ο Όσκαρ Ρόμπερτσον έχει να επιδείξει κάτι αντίστοιχο στην καριέρα του.

https://twitter.com/statmuse/status/1092998024610091008

Τα highlights του Τζορτζ

https://www.youtube.com/watch?v=7f5ureD2vLE

Τα highlights του Γουέστμπρουκ

https://www.youtube.com/watch?v=WVdgLircPxM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…