Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ποκουσέφσκι: «Ο Ολυμπιακός με πήρε από το youtube…»

Ποκουσέφσκι: «Ο Ολυμπιακός με πήρε από το youtube…»

pokusevski

Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση στο Adidas Next Generation Tournament στο Βελιγράδι, με τον κορυφαίοι παίκτη του, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, να μιλάει για την παρουσία του στο τουρνουά με τους «ερυθρόλευκους» κι όχι μόνο.

Όσα τόνισε ο νεαρός άσος:

Για την παρουσία στο φετινό Adidas Next Generation Tournament: «Ήταν ένα σπουδαίο τουρνουά και μία σπουδαία εμπειρία για όλη την ομάδα. Ήμουν ο νεότερος παίκτης στην ομάδα πέρυσι κι ακόμα μάθαινα από τους άλλους παίκτες, κάτι που με βοήθησε πολύ φέτος. Ήταν δυνατά τα παιχνίδια και με βοήθησαν να διατηρήσω την πίστη στις δυνατότητές μου και να παίζω για την ομάδα. Θέλω να βοηθάω τους άλλους να γίνονται καλύτεροι. Προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα και να νικάω κάθε φορά”.

Για την επιστροφή στην γενέτειρά του Βελιγράδι: «Υπάρχουν καμιά 20αριά συγγενείς και φίλοι εδώ. Είναι ωραίο να παίζεις μπροστά τους. Ανυπομονούσα πολύ για την παρουσία μας στο Βελιγράδι γιατί ήξερα πως όλοι θα ήταν ενθουσιασμένοι να με δουν να παίζω».

Για το πώς βρέθηκε στον Ολυμπιακό: «Ένας προπονητής από τον Ολυμπιακό είδε τα videos (σ.σ. ο πατέρας του τα έβαζε στο YouTube) και τηλεφώνησαν στον πατέρα μου. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, αλλά ήμουν μικρός και δεν το ήξερα αυτό. Έλεγα ‘ΟΚ, θα πάω και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ’».

Για τους πρώτους μήνες μακριά από την οικογένειά του: «Ήταν δύσκολο. Ήμουν μόνος σε σε άλλη χώρα, άλλη πόλη, με άλλη γλώσσα και κουλτούρα. Ήταν δύσκολο να παίζω χωρίς να το σκέφτομαι. Μετά από ένα χρόνο ήξερα πια πως υπάρχει πίεση λόγω του μεγέθους ως ομάδα και πως πρέπει να κάνεις τα πάντα για τη νίκη».

Για την παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Όταν ήμουν πιο μικρός, κάναμε προπονήσεις στο ίδιο γήπεδο. Τώρα, μετά από περίπου 10 χρόνια, είμαστε πάλι μαζί. Με βοηθά να διαβάζω το παιχνίδι και να το βλέπω αλλιώς».

Για τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα: «Ο Σπανούλης κι ο Πρίντεζης είναι απίστευτοι. Η συγκέντρωση του Σπανούλη στο παιχνίδι είναι απίστευτη. Είναι 100% συγκεντρωμένος κάθε φορά. Από τον Παπανικολάου πήρα μαθήματα ενέργειας κι άμυνας».

Για τους στόχους του: «Προσπαθώ να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ στις προπονήσεις, να παίζω έξυπνα και χωρίς λάθη, να παίζω καλή άμυνα και να βοηθάω την ομάδα, ώστε ο προπονητής να πιστέψει σε εμένα και να με βάλει στο παιχνίδι. Θα είναι κάτι απίστευτο. Να παίξω για τον Ολυμπιακό Μαζί με τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Μιλουτίνοφ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…