Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: “Η πίεση το μεγαλύτερο δώρο του Παναθηναϊκού”

Πιτίνο: “Η πίεση το μεγαλύτερο δώρο του Παναθηναϊκού”

pitino

Σύμφωνα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, οι “πράσινοι” έχουν περιθώριο μόνο μια ήττας στις υπόλοιπες αγωνιστικές που απομένουν, αν θέλουν να έχουν ελπίδες για είσοδο στην οκτάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός:

“Κάναμε εξαιρετική δουλειά στο πρώτο ημίχρονο κι εκμεταλλευτήκαμε όλα τα μις ματς. Και ο ΝτεΣόν Τόμας και ο Μήτογλου στη θέση 4 είχαν 13/18. Ο Τόμας από τότε που έχω έρθει παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Το μόνο λάθος μας ήταν ότι αφήσαμε στη Χίμκι επτά τρίποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε μόνο ένα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς διότι δεν είχαμε πρόβλημα από αυτό”.

Για τις διαφορές που χάνει μέσα στα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός: “Πρέπει να καταλάβετε ότι η άλλη ομάδα και ο άλλος προπονητής είναι επαγγελαμτίες αθλητές και αθλητές προπονητές. Οπότε αν τους πληγώνεις με post up παιχνίδι σίγουρα θα προστατευτούν και θα βελτιωθούν γιατί είναι καλοί προπονητές και καλοί παίκτες. Επίσης μία ομάδα με ευχέρεια στο σουτ όπως η συγκεκριμένη θα το εκμεταλλευτεί. Το θέμα είναι να σταματήσεις τον ρυθμό της ομάδας. Τώρα έχουμε εκτός έδρας παιχνίδι και είπα στην ομάδα πριν το σημερινό παιχνίδι ότι έχουμε οκτώ παιχνίδια στη EuroLeague και θα πρέπει να κερδίσουμε τα επτά. Οπότε υπάρχει μεγάλη πίεση και πάντα θεωρούσα ότι η πίεση είναι το καλύτερο κίνητρο για κάποιον αθλητή. Η πίεση είναι το καλύτερο προνόμιο για έναν προπονητή ή παίκτη. Παρ’ όλο που χάσαμε από τη Ζαλγκίρις και την Αρμάνι Μιλάνο στην έδρα μας κι αυτά τα αποτελέσματα μας έφεραν σε δύσκολη θέση, αυτή η πίεση είναι το καλύτερο δώρο για τον Παναθηναϊκό διότι θα φανεί ποιος είναι έτοιμος και ποιος πραγματικά το θέλει. Εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες”.

Για τη διαφορά στον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός εντός κι εκτός έδρας:”Αν δείτε τα στατιστικά, στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, έχουμε 3-4 παίκτες που ενώ παίζουν εξαιρετικά εντός έδρας, δεν ισχύει το ίδιο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα μιλήσω στους παίκτες γι’ αυτήν την διαφορά και μόλις μάθουμε το γιατί θα μπορούσε να το αντιμετωπίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…