Κεντρική NBA Οι 35 πόντοι και τα ρεκόρ του “μάγου”, Λούκα Ντόντσιτς (vid)
NBA

Οι 35 πόντοι και τα ρεκόρ του “μάγου”, Λούκα Ντόντσιτς (vid)

luca doncic

Οι πάντες έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του impact που έχει ο Λούκα Ντόντσιτς στο παιχνίδι των Ντάλας Μάβερικς αλλά και το πόσο ιστορικά καλή είναι η ρούκι σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Σλοβένος “μάγος” διαθέτει ένα τρομερά σπάνιο έμφυτο, all-around ταλέντο, αναλύει τα δεδομένα του εκάστοτε παιχνιδιού με τρομερή ταχύτητα κι ακρίβεια ενώ έχει σκληραγωγήσει τον μπασκετικό του χαρακτήρα στο πιεστικό, ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδιαίτερο εμπόδιο για τον Ντόντσιτς, προκειμένου να ασκήσει τα “μαγικά” του. Ο 19χρονος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 35 πόντους, έχοντας 9/14 δίποντα, 4/11 τρίποντα και 5/7 βολές ενώ κατέβασε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής! Το Ντάλας δεν δυσκολεύτηκε κι ιδιαίτερα μέσα στο Οχάιο, νικώντας με 111-98, μόλις στην 6η φετινή εκτός έδρας νίκη για τους Τεξανούς σε 27 προσπάθειες.

Όσον αφορά τα ρεκόρ του, ο Ντόντσιτς έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του NBA με τουλάχιστον 2 παιχνίδια +35 πόντων, προτού κλείσει τα 20 του χρόνια! ΛεΜπρόν, Ντουράντ και Καρμέλο Άντονι συμπληρώνουν την εν λόγω λίστα. Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι η χθεσινή ήταν η 7η 30άρα του, με τον Τζέιμς και τον “Μέλο” να είναι οι μόνοι που έχουν πετύχει περισσότερες από την “τρυφερή” ηλικία των 19 ετών.

Επίσης, ο πρώην αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε τους 1.000 πόντους καριέρας κι έγινε ο 6ος παίκτης στα χρονικά της λίγκας που το κατορθώνει αυτό από την ηλικία των 19 ετών.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Ντόντσιτς σκόραρε 18 πόντους στην 1η περίοδο και 28 πόντους μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ενώ αξίζει να δει κανείς τα τρομερά step-back του, τις αλλαγές κατεύθυνσης και τα τελειώματα κάτω από το καλάθι.

Τα highlights του απίθανου Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=sVIDjw4B6tM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…